Topoguides

20140319_222951_1Wanneer je jong bent en je de wereld wil verkennen dan heb je zowat je eigen-wijze manier van voorbereiden en hou je je sterk vast aan zekerheden. Een belangrijke plaats mocht ik zeker niet missen en één van de belangrijke redenen was dat ik maar één keer naar het land zou gaan (allé, dat dacht ik toen). Een nog belangrijke reden, controle uit angst. Angst voor het onbekende.

Bij mijn eerste reis klampte ik me stevig vast aan tijdstip en plaats die ik me had voorgenomen. Alles werd heel lang voordien tot in de puntjes uitgestippeld. Waarbij ik natuurlijk toen geen rekening had gehouden dat niet alles verloopt zoals men wil, vooral niet in een land waarbij paard en kar nog een belangrijk transportmiddel was.  Stress en frustratie was het gevolg van het niet kunnen loslaten.  Bij mijn volgende reis werd dit al wat minder. Toen zag ik globaal mijn reis op de kaart. Met een beperkt aantal niet te missen plaatsen. En veel reisgidsen lezen (kwestie van me toch nog wat zekerheid te geven). De daarop volgende verre reizen werden telkens minder in voorbereiding. Een reisgids werd de avond voordien bekeken om te zien wat ik de volgende dag zou kunnen doen. Tot vorig jaar werd voorbereiding nihil. Voel ik me er goed dan blijf ik langer, bevalt de plaats me niet dan ga ik verder.

Voor  Compostela heb ik verschillende Topogidsen aangekocht en vandaag werden deze per post verstuurd naar de plaats waar ik deze zal nodig hebben. Wat me ook bespaart in gewicht. De gidsen zijn er enkel in uiterste nood. Voelen wat erop mijn pad komt.  Leven in het NU!

Tip: Koop je topogidsen (topogids €16 +topokaarten €15 ) ter plaatse in een grootstad,  dit om geen extra portkosten te betalen (België- Frankrijk per post €13)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s