De regen

image

8 april – Thérèse en Jean danken mij voor het fijn samen zijn. In Signy l’Abbaye hebben ze voor mij een afspraak gemaakt met de mensen die zorg dragen voor de pelgrims. Aangekomen krijg ik een heel mooie stempel in mijn Credential.  Ik blijf er een half uurtje. Ik krijg info over overnachting mogelijkheden en zie hun gastenboek. Mijn eerst volgende halte is een apotheek.  De aanhoudende hoest mag nu wel eventjes de deur uit, alsook de allergische reactie op mijn voeten.  Dosis homeopathie en hup met de benen. De zon komt er moeilijk door. In de verte zie ik het donker worden en zie ik regen vallen. Onder een prachtige boom, een bankje. Ik doe mijn regenjas aan, bescherm mijn rugzak en kort erna hoor ik de regen vallen. Ik eet ondertussen verder mijn broodje die ik had klaargemaakt.  Ik sta te kijken naar de regen,  mijn reukorgaan wordt geprikkeld.  De frisse regenval bracht iets nieuws rond mij. Plots dringt het me door dat ik niet nat ben, op twee druppels na. Alles rond mij was wel kletsnat.  Een gelukzalig gevoel gaat dwars door mijn lichaam. Ik steek mijn armen in de lucht met in beide handen een wandelstok en met volle kracht laat ik een kreet horen.  Ik steek nogmaals mijn handen in de lucht net als een overwinning.  Net op dit moment grinnikt een paard me na alsof we allebei superblij waren dat we de regen hadden getrotseerd. Ik ga naar het paard toe en bedankte het paard. Een sterk gevoel. Mijn dag eindigt in Wasigny bij Josef. Ferme quatre mains, 7 rue de l’Eglise, 08270 Grandchamp, Les Ardennes -France. T.+33 (0)3 24 38 65 00 http://www.fermequatremains.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s