Pelgrims

image

9 april – Na een stevig ontbijt en nog een laatste babbel met Josef brengt hij me terug naar Wasigny. Bij het uitstappen zie ik voor mij voor de eerste keer nog twee pelgrims, te herkennen aan de Sint Jakobsschelp. We kruisen elkander twee maal tot ik plots een andere weg neem en begin te twijfelen. Ik draai me om. Een vrouw maakt teken dat het niet de juiste weg is. We spreken elkander aan in het Nederlands. Anja en Wanda komen uit Nederland. We blijven samen wandelen en wisselen de courante vragen uit zoals: vanwaar ben je en wat is de beweegreden voor de Camino. Het doet goed om pelgrims te mogen ontmoeten.  De dag brengt me verder doorheen prachtige open landschappen en kleine typische dorpjes. Aangekomen in Chateau Porciën worden de sleutels van een pelgrimsgite opgehaald bij het gemeentehuis. In een ruimte van 4 m op 2 m slapen we er met vier pelgrims. Maurice is er ondertussen ook bij gekomen.

Een gedachte over “Pelgrims

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s