Leve de natuur

Kathedraal Reims

Kathedraal Reims

12 april 2014 – Om mijn voeten wat te laten rusten blijf ik nog een nachtje in Reims. ’s Morgens ga ik de stad in met Anja en Wanda op zoek naar een paar andere kousen. Tevergeefs,  geen kousen. We ontdekken wat Reims en komen langs een kerk, de Sint Jacobs kerk. Net als in de Kathedraal zijn de glasramen er prachtig.  Wat me hier opvalt is dat de kerk heel vrouwelijk aanvoelt en dit wordt bevestigd door de beelden die er staan. Allemaal vrouwen op één na, de Heilige Antonius. In stad volgt al snel een terrasje. Een potje koffie! Vreemd ik kan er niet ontspannen aan het tafeltje zitten.
Ik ga terug de kathedraal in, een jongeren koor oefent voor de misviering van Palmzondag. Ik geniet van hun zang. Bij het buiten gaan van de kathedraal sta ik te kijken naar de lachende Engel.

Ik kijk er naar uit om heel snel de natuur te mogen zien. Na veertien dagen wandelen is het alsof ik de stad niet meer aankan. Toch de energie die er aanwezig is.

Kathedraal van Reims

Kathedraal van Reims

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s