Bezoek

image

4 mei – Zondag ochtend. Nog 16 km te gaan tot in Saint Amand Montrond. Op de helft van de weg hou ik een halte en stap ik even de kerk binnen. Een kleine onderbreking. Net voor Saint Amand Montrond heb ik het geluk nog een supermarkt open te vinden. Ik ga opzoek naar een product om mijn schoenen waterdicht te houden en een dessert ‘aardbeien’ voor tijdens de picknick. Net aangekomen aan de kerk komen de mensen naar buiten, de misviering is net gedaan. Ik ga de kerk binnen en steek een kaarsje aan. Bij het buiten gaan neem ik plaats op een bankje in de tuin van de kerk. Schoenen en kousen uit. Net een smsje ontvangen “Nog een half uurtje”. Een onverwacht bezoekje vanuit België. Ik neem mijn dagboek en geniet van het zonnetje. Een half uur later, een gekende wagen. Janus en Tineke zijn aangekomen. Een blij weerzien en fijne verrassing.  Ik geniet van hun aanwezigheid en nemen rustig samen een picknick. Nadien nog een terrasje voor een koffie en een ijsje voor een kleine deugniet. Een korte wandeling door de stad om dan afscheid te nemen. Mijn reis gaat nog vier kilometer verder richting Bouzais waar ik in de ‘refuge pour pelerin’ zal overnachten. Een fijne, rustige ontspannende zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s