Bio

image

5 mei – In de keuken hoor ik de koffiezetapparaat.  Mijn ogen openen langzaam.  Twee van de vier mannen waarmee ik een kamer heb gedeeld zijn al wakker. Iets is zeker, in de eerst volgende apotheker op mijn weg schaf ik me oordopjes aan.  Na het ontbijt nog even op de foto voor Eugene een pelgrim uit Metz. Twee uur stappen langs landelijke wegen.  Een bejaard vrouwtje staat aan haar deur. Lange broek,  rood haar en een mouwloze short.  Meneer een blauwe overall,  een pet, goed gevulde kaken en een sigaret in de rechter mondhoek. ” Bonjour madame, le prochain village c’est a combien de kilometre s’il vous plait”, vraag ik aan het vrouwtje. “Oh, ma fille a un kilometre.  Vous trouverez tous pour manger et boire”, krijg ik te horen. “Oh, en est lundi” mompelt de man. “Vous ent faites pas, je c’est que c’est ouvert” roept de vrouw nog na. “Merci beaucoup bonne journée”. 1km verder, Laye-sur-arnon. In de hoofdstraat,  rechtover het schooltje ’13 Blés’ een biologische winkel. Biobrood, geitenkaas en radijzen. Op  de camino is het niet gemakkelijk om deftig te kunnen eten.  Stokbrood, kaas, pasta, stokbrood… Na de Bio winkel weet ik terug wat gezonde en heerlijke voeding mag zijn. Verrukkelijk. In le Châtelet krijg ik via de burgemeester een huisje van de gemeente om er mijn nacht door te brengen. Terwijl ik aan de deur stond van het huisje zag ik twee pelgrims voorbij komen op weg naar de supermarkt,  Philip en Anja. ’s Avonds eet ik samen met Anja.
Tip: 13 Blés – Bio winkel – Fromagerie Artisanale, Loye-sur-arnon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s