Zijn

image

6 mei – Niet goed geslapen.  Mijn benen waren heel onrustig. Mijn rugzak voelt ook zwaar. Zou ik vandaag een zware dag tegemoet gaan! Bewolkt en af en toe een zonnestraaltje. De weg die ik bewandel is asymmetrisch.  Links staan de mooie hoge sierlijke grassen, boterbloemen, Epimedium,  vrouwenmantel en nog veel meer.  Een kleurrijke en zachte combinatie
. Rechts is alles strak en afgemaaid.  Een uur later komt een traktor dichterbij die de andere kant ook met de grond gelijk brengt. De mooie sierlijke berm verliest plotseling al zijn kleuren, elegantie, schoonheid… zijn recht op bestaan, zijn ‘zijn’. Iets in mij wordt verdrietig door dit zien. Ik neem mijn muziek, Deva Premal. Midden de voormiddag wandel ik een dorp binnen. Een korte halte. Plots zie ik Anja aan de overkant,  een pelgrim uit Nederland. We wandelen een eind samen. Verderop ontmoeten we de koeien op straat. We nemen plaats in de berm en wachten tot ze voorbij zijn. “Merci d’attendre et bon chemin” roept de boerin vanuit de volgwagen. We steken ons hand op als teken van dank je. Net voor la Chatre spreiden onze wegen. Anja wandelt verder tot in la Chatre. Mijn weg stopt hier voor vandaag.  Dat dacht ik toch! Ik kruis nog twee dorpen. Geen plaats voor pelgrims, zelfs niet in een polyvalente zaal. Uiteindelijk beland ik na 30 km toch in la Chatre waar ik nog net een bed vind in de presbytère.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s