Nieuwsgierig

image

01 juni – Terwijl de anderen nog slapen ga ik koffie zetten.  Wachten op een kopje neem ik mijn dagboek en probeer ik deze wat bij te houden. Een pelgrim ontwaakt en vergezeld me aan tafel.  Mijn dagboek gaat terug dicht. Het wordt drukker in de keuken. Vier pelgrims aan tafel die door elkander spreken. De toon wordt hoger. Ik verlaat de ruimte en ga naar boven. Ik doe de deur achter me dicht en begin te zingen.  Het doet me goed.  Veel later dan anderen  verlaat ik de refuge. Ik had nood aan alleen zijn. Een uur later wandel ik ‘het pad’. Mijn nieuwsgierigheid in mezelf en de andere proberen te begrijpen belemmerd me om rust in mijn hoofd te blijven houden. Ik neem alles denkbeeldig vast op mijn handpalm en blaas het heel zachtjes weg. Kort na de middag Hagetmau. Ik ga binnen in een ‘vide grenier’ ten voordele van een handbal groep. Ik eet er frietjes en heb er fijne gesprekken met de jongeren.  Naar het zwembad om de code voor de refuge.  Ik ontmoet een nieuwe pelgrim. Terug een nieuwe confrontatie om in eigen kracht te blijven.  Het lukt me goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s