Leontien

Reynaert de Vos

Reynaert de Vos

22 juli 2015 – Huisnummer 30. Het klooster, de plaats waar ik de sleutel mag halen voor een kerkbezoek.  Verlaten! De zusters zijn een jaar geleden vertrokken.
Hoewel mijn nacht redelijk was,  voel ik me moe. Mijn rugzak voelt zwaar.  De fysische barometer van de pelgrim.
In de buurt van Reynaert de Vos, richting de Nederlandse grens,  Koewacht. Met enkel een peperkoek,  sinaasappel en een appelsap als ontbijt deze morgen, begint mijn maag al te knorren.  Een vrouw komt net aan met haar fiets.  Ik vraag een boterham.  “Nen boterham…”!, ze kijkt me verbaasd aan. “Tis goe kgoan joan ene kleiremoake”, en komt na vijf minuten terug met een boterham met salami. Ik kan terug wat verder. Een half uur later. Net voor Koewacht vraag ik aan een andere vrouw nog een boterham. Erna is haar naam. Twee boterhammen met kaas. Haar buurman, Guy, komt juist naar buiten wanneer ik verder wil stappen. Hij hoort dat ik naar de Sint Jacobskerk ga. “Dit is geen Sint Jacobs de Meerdere kerk hé”! ” Euh, wat bedoel je”! “De kerk is een Sint Jacobs de mindere”. Guy gaat met me mee tot aan de kerk en geeft me de mogelijkheid deze te bezoeken. Sint-Jacobs de Mindere of de jongere of de rechtvaardige. In tegenstelling tot de Meerdere is hij geen apostel. Met andere woorden er zijn zeventien Sint Jacobs de Meerderen kerken.
Nadien geniet ik terug van de rust in de natuur. Via Nederlands grondgebied via het Pereboom wandelpad. De vermoeidheid is voelbaar aanwezig in mijn benen. ’s Avonds kom ik aan in Moerbeke bij Philip, Rosanne en Leontien. Leontien de jongste ontmoeting op mijn weg. In september mag zij haar eerste stappen zetten naar school.

Leontien

Leontien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s