Etappes 2015/2016 – Jakobskerken België

2015 

40 dagen, 40 mensen, 40 dorpen, 40 euro

Op 15 juni 2015 trok ik mijn voordeur dicht om 40 dagen te stappen doorheen België. De weg die ik volgde is het Jakobskerkenpad. Deze begon aan de Sint-Jakobskerk Gent om mocht daar eindigen op 25 juli 2015  op de dag van de Heilige Jakobus. Het Jakobskerkenpad is één van de projecten waarmee het Vlaams Compostelagenootschap zijn 25-jarig bestaan vierde. Een wandelroute van 853km door verschillende uithoeken van België, waarin de achttien Jakobskerken in Vlaanderen-België te zien waren. Waaronder één Sint-Jakobs-de-Mindere kerk.

De bedoeling van deze tocht was 40 dagen op stap met één euro per dag. Mensen te mogen ontmoeten. Te leven in het NU, te vertrouwen dat alles wat komen zal goed is.

Een kleine impressie van de eerste vier dagen kan je HIER  vinden.

Via Middelburg, Brugge, Diksmuide, Geluwe, Geraardsbergen, Brussel, Hoegaarden, Tongeren, Maaseik, Scherpenheuvel, Lier, Antwerpen, Gent

2016

Zomer 2016 wandelde ik een pad die alle Jakobuskerken van Wallonië heb verbonden met deze van Vlaanderen. Een ongekende tocht doorheen de provincies Henegouwen, Namen, Luxemburg, Luik. Met als startpunt in West-Vlaanderen en als eindpunt Limburg. Een verlengstuk van de tocht in 2015.

Wallonië telt 12 nog bestaande Sint-Jakobs-de-Meerdere kerken en 2 Sint-Jakobs-de-Mindere kerken (waaronder één een geklasseerd monument is geworden maar dienst doet als kledingzaak nl. in Namen). Een weg verbonden met de weg naar Compostela.

In totaal telt België 29 Sint Jakobs de Meerdere kerken en 3 Sint Jakobs de Mindere kerken.

In verbinding met mezelf, mensen ontmoeten, te leven in het NU, te vertrouwen dat alles wat komen zal goed is.

Een weg van verbinding, vertrouwen, openhartigheid, delen, evenwicht. (aangeboden door een wisselwerking tussen mensen en dankzij de velen die zich hebben opengesteld voor het onbekende)
Wens je deze weg te steunen.
Dit kan door het boek Als de buizerd me de weg wijst’ – pelgrimstocht doorheen België aan te schaffen. Een boek ten voordele van ALS – Amyotrofe Lateraal Sclerose

Ik wens jullie allen een fijne ingetogen en waardevolle weg op weg naar bewustzijn.

Bedankt voor jullie steun,

Jasmine Debels
De kaart zal blijven groeien.

 

Een gedachte over “Etappes 2015/2016 – Jakobskerken België

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s