Reiki

Reiki – rei ‘geest of ziel ‘ en ki ‘levensenergie’ – is een Japanse helingswijze en betekent ‘Universele Levensenergie’. Het is geen methode of techniek.

Bij een reiki-behandeling wordt Universele Levensenergie doorgegeven via een zachte liefdevolle aanraking van mijn handen op je lichaam. Zelf hoef je niets te doen, je ligt gekleed op een behandelingstafel en ontvangt. Hierdoor gaat Reiki, de Universele Levensenergie, door jou stromen. De energie wordt niet gestuurd, zij gaat daar waar ze op het moment, in het Nu, nodig is en helpt zo het lichaam weer in balans te brengen. Iedere behandeling is verschillend. Je kan lichte prikkelingen, tintelingen, warmte die door het lichaam stroomt, een diepe rust,  gedragen worden, innerlijke vrede … elke ervaring is anders.

In een ideale situatie kan ki onbelemmerd door het hele lichaam stromen, maar door allerlei oorzaken is dat soms niet het geval: ziekte, spanning, stress, vermoeidheid, milieuvervuiling of ongezonde voeding.
Er ontstaan dan blokkades waardoor het lichaam uit balans raakt en er psychische en lichamelijke klachten kunnen optreden.

De positieve energie van reiki heft de blokkades op en zorgt dat de ki weer vrijelijk door hoofd en lichaam kan stromen. Reiki wakkert ons zelfgenezend vermogen aan, versterkt ons immuniteitssysteem, vermindert fysieke pijn en angst, versnelt onze bewustwordingsprocessen, zet verandering in gang in onze gedrags-, gevoels- en denkpatronen. Bevordert rust en harmonie zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als zielsniveau. Reiki brengt je bij je innerlijke kracht.

‘Reiki geneest niet, reiki helpt mensen zichzelf te genezen’.

Praktische info

Wens je een afspraak te maken voor een Reiki behandeling, dit kan via het contactformulier.
We zoeken dan samen naar een gepast moment.

Toen ik lichtjes geblokkeerd zat in mijn onderrug, stelde Jasmine mij voor om een reiki behandeling toe te passen op mijn lichaam. Na de start voelde mijn lichaam al snel ontspannen aan. Mede door de zachtheid van Jasmine. Na een uur behandeling was ik helemaal zen. En ja hoor, de dag nadien was mijn rugpijn verdwenen. E.Vb