Over mij

Mijn naam is Jasmine Marie-José. Ik werd in 1971 in Menen geboren en ben als enig meisje opgegroeid tussen twee broers, en dochter van gescheiden ouders. Op jonge leeftijd nam ik afscheid van iemand die me heel dierbaar was, vanaf dat moment verloor ik de enige houvast die ik toen had (dit is wat ik toen dacht 😉 )
Al heel vroeg ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Verschillende wegen heb ik bewandeld. Allen hebben ze me veel bijgebracht. Vandaag kan ik zien dat al deze wegen eigenlijk een enkele weg zijn. Een weg naar bevrijding. Dat op deze weg, wie of wat ik heb mogen ontmoeten me heeft geholpen in de groei naar wie ik werkelijk ben. Een voortdurende blijvende groei in dankbaarheid.

Het pelgrimeren is een deel van mijn leven geworden. Een vorm van reizen die me naar rust, stilte, puurheid, harmonie brengt, in verbondenheid met mezelf en de ander, de natuur en het groter geheel. Het pelgrimeren is mijn dagelijks leven geworden. En als ik erbij stil sta, pelgrimeer ik al gans mijn leven. Alleen nu op een andere manier.
Het is een vorm die ik graag met anderen deel, en om via eigen beleving de ander warm te maken voor de weg, jullie weg, een vorm van reizen in bredere zin. In ontmoeting met zichzelf en de ander. Een weg voorbij alle grenzen, in verbinding.

copyright-ioannis-tsouloulis

Copyright Ioannis Tsouloulis

Je m’appelle Jasmine Marie-José. Je suis née en 1971 à Menin. Fille de parents divorcés qui grandie entre deux frères. Très jeunes je perds quelqu’un de très cher. À partir de ce moment je perds le seul soutien que j’avais. Très tôt je suis à la recherche de qui je suis vraiment. J’ai parcouru différents chemins. Tous m’on beaucoup apportés. Aujourd’hui je peux voir que tous ces chemins n’en forme qu’un. Le chemin de la délivrance. Les qui ou quoi, que j’ai pu rencontrer en cours de route, tous m’ont aidée à grandir. Une croissance continue en gratitude.

Le pèlerinage est devenu une partie de ma vie. Une façon de voyager qui m’apporte calme, silence, pureté, harmonie, en connexion avec moi-même et l’autre, la nature et l’essentiel.
Un chemin que j’aime partager avec les autres, de façon à vous inviter, à travers mes propres expériences, à prendre le chemin, votre chemin. Une façon de ‘voyager’ dans le plus large sens du mot. Un chemin ou les frontières s’estompes et ou les liens sont présents.

Mag ik vragen de teksten en beelden niet uit de context te halen of kopiëren zonder voorafgaande toestemming. Dank je, Jasmine Marie-José

2 gedachtes over “Over mij

 1. Dag Jasmine,
  Ondertussen zit mijn Camino met de fiets er ook reeds een maand op. Een maand vliegt voorbij… maar de voorbije maand juli die zal toch wel blijven hangen in mijn leven! Denk dat die tocht je leven terug een wending laat nemen. Hoeft daarom niet meteen een bocht te zijn, maar het laat toch iets ijzersterk achter.
  Wil je toch een dikke proficiat geven, op zijn Westvlaams dan maar! Een dikke pieper up je koke. Je blog was prachtig, totaal anders dan wat je alledaags leest. Het gaf een inkijk op je alledaags leven. Mijn lief was echt weg van de zinsbouw, en inhoud ervan. Ik eveneens, maar vooral van de weinige,maar steeds uitstekende foto’s.
  De Camino, die vergezelt een mens de rest van zijn leven. Gek hé maar de Camino is dat ook niet een sneeuwbal, die anderen aanzet? Na mijn thuiskomst, zijn er toch enkele in mijn omgeving die er reeds over praten.
  Ook ik heb op aandringen van mijn lief een blog opgezet. Niet meteen de bestseller van het jaar. Maar is altijd leuk als herinnering nadien. Wat ik wel veel koester is de foto site, die op enkele zaken na bijna klaar is. Gewoon foto’s zoals ik de Camino beleefd heb. Geen beroepsfotografie, ook niet van die lightroom en weet ik veel van die toestanden. Bekijk het gerust eens als pelgrim, of als fotografe.
  perfietsnaarcompostela.wordpress.com
  https://www.flickr.com/photos/brunodebruyne/sets/
  Met beleefde groet,
  Debruyne Bruno.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s