Vijf

Artist ~ Iris Sullivan

“Dag Mevr. Ik ben x en bel in de naam van x die hier naast mij staat. Ik bel je op voor info rond haar dossier en om te vragen of u mij de waarde kan melden voor wat ze verzekerd is?” Terwijl de vrouw zoekt naar wat ik vraag zie ik ondertussen op de offerte dat er wat zaken ontbreken, zoals, electriciteit, loodgieterij, ramen. Ik vraag aan de bewoonster hoe het komt dat de offerte van de totaal onderneming x dit niet opgenomen heeft. En of ze hier een afzonderlijke offerte voor hebben. ” Ja, we hebben er een afzonderlijke van alle  drie. Maar de expert heeft ze niet aanvaard. En  ze zaten ook niet in de V1 (offerte 1 van de globaal onderneming), we hebben gevraagd om dit op te nemen in de V2, maar de expert heeft het niet gewild.”
Hmm, ik voel nattigheid. Ondertussen komt de vrouw terug aan de lijn. ” U, moet een e-mail sturen naar… om haar contract aan te vragen. “” Mevr. ik hoor hier wat zaken die me verontrusten. Hoe komt het dat men vandaag de wanden plamuurt en rond de schouw geen gyprox wil plaatsen, er is hierdoor een niet afgewerkt stuk “.” Mevr. de arbeiders werken volgens de offerte, want ik zie dat mevr. ermee akkoord was en de expert kent wel wat van zijn werk “. Hmm, ik voel beweging in mijn buik. “Mevr. de expert kent misschien wel iets af van het werk. Maar kunt u mij dan even uitleggen waarom hij niet zag dat er geen gyproc wanden in de offerte zaten. Is het niet zijn taak dit te zien. Ik zie ook op de offertes staan, plafonage. Heeft hij dit aan de bewoner uitgelegd? Mevr. deelde me net dat ze dacht dat plafonages, het plafond was. Dus meneer is dan misschien een kenner op vlak van materie, maar alvast geen op vlak van benadering met de mens. Begrijp je wat ik bedoel”, vraag ik de vrouw. ” Ik kan je volgen”, zegt de vrouw terwijl ze eraan toevoegt “ze hebben toch 3000 euro meer ontvangen dan wat voorzien was!”.  ” Mevrouw dat is zoals zeggen aan een kind, normaal krijg je maar 1 snoepje, maar ik geef je er 2, dus moet je maar tevreden zijn. Beetje gemakkelijk niet!” (wetend dat op de offerte meer staat dan wat ze heeft aangeboden gekregen). Zelf met de keuken die we eruit zouden halen kunnen we de tekorten niet ophalen.
” Maar Mevr. als de mensen ons niets vragen, zolang ze ons niet vragen, kunnen we niets doen”, voegt ze er nog aan toe. “Mevr. hoe kunnen mensen je iets vragen als ze er geen weet van hebben dat iets bestaat of zo zou moeten gebeuren!?”. We sluiten het gesprek af en verwijst me voor de werken  naar de aannemer (die samen werkt met de expert – voel je, begrijp je het ?!, zie je wat gebeurt?! .)

Ik leg de hoorn neer. Ik kijk rond me. Op mijn rechterkant zie ik x. Ik leg mijn hand op haar schouder. Ik kijk links. Ik steek mijn hand uit en x brengt haar vingers tussen de mijne.
In stilte bekijken we elkander.
Dit kan niet, gaat door meheen. Dit kan ik niet zo laten. Ik bel de contre-expert op en leg hem de situatie uit. Ik hoor hem lachen, hij had de situatie door. GOgogo
“Vertrouw me, we zorgen voor je. Probeer los te laten. Jullie zijn in goede handen”, leg ik hen nog uit voor ik het huis verlaat.

Mijn buik wordt warm. Neen, dit laat ik niet toe, hier kan ik niet over zwijgen en niets mee doen. Zo een misbruik maken van mensen in zwakke momenten.
Deze week hadden mensen mij gevraagd of ik hen kon helpen bij het in kaart brengen van de verzekeringen op het terrein.
Ik voelde het niet en wou hier afstand eerst bij nemen. Maar deze situatie gaf me wat ik nodig had om voor hen en de zovelen andere, zaken aan het licht te brengen. Neen, niet door te vechten tegen die organisatie, want daar geloof ik niet in. Maar door zo een getuigenissen te delen en ermee aan de slag te gaan rond een ronde tafel. Opbouwend.
Dus aan hen die hier mij hulp kunnen gebruiken. Welkom.

Maar voor nu is er een tijd van komen en gaan. 21/12 Wintersolstice. Het kan geen beter moment zijn. En heel bijzonder hoe ‘tijd’ voor mij een totaal andere dimentie gekregen heeft. Exact vijf maanden geleden toen ik in Vézelay was werd ik gewaar en kreeg ik signalen dat ik rechtomkeer mocht maken richting Chenee.

Op het moment van bewustwording waren er vijf dag tussen voor ik in Chenee aankwam. Wanneer ik nu zie zitten tussen het afronden in Chenee en Kerst in Vézelay, vijf dagen. Zalig, zeker wanneer ik de betekenis hiervan bekijk. Tijd om wat afstand te nemen en de  Stilte in te stappen ginder op la’ Colline Eternelle’ in Vézelay.
Me-time. Tot in 2022

‘Faisons tous un pas vers la Lumière, que notre pépite d’ Or à l’intérieur de chacun de nous grandise et nous apporte Joie et Amour’ Bonnes Fêtes à tous. ‘

et n’ oublier j’amais cette phrase du Petit Prince…

‘On ne voit bien qu’ avec le cœur, l’ essentiel est invisible pour les yeux’..
~Antoine de Saint-Exupery

Pace e Luce, Jasmine Marie José


4 gedachtes over “Vijf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s