De crypte

image

8 mei – Als iemand mij  zou vertellen dat ik rheuma heb, zou ik het nog geloven. Een hoofdkussen onder de benen om ze tijdens het slapen wat hoger te brengen, neemt de pijn niet weg in de beenderen.  Behalve dit doen mijn voeten het prima.  Zo goed dat mijn tenen al drie maal uit mijn kousen zijn ontsnapt op weg naar vrijheid. 😉 Voor de eerste maal heb ik het koud tijdens de ochtend. Een saaie weg van Cluit naar Le Pommier, om dan nadien een paar keer onder hoogspanning draden te wandelen. Ik krijg er koude rillingen van. Net voor Gargilesse een stukje bos om dan een stevige daling te hebben naar het dorp. Het dorpje Gargilesse is heel pittoresk. Ik dacht hier iets te eten te vinden,  niets. De Romaanse kerk met zijn crypte zijn het  meer dan waard en wie deze niet binnen wandelt heeft ongelijk. Prachtige fresco’s.  (Niet vergeten ze houden niet van flislicht). Na de schoonheid van de crypte ga ik op een bankje kaartjes schrijven. Een uur later kom ik aan in Cuisson. Er is een plaatselijke markt: bloemen,wijn en wat handwerk. In totaal ongeveer zeven standen. Een groot succes voor de inwoners.  De langste stand die er blijft…. een bar.  Ik wacht op Bernard en zijn vrouw,  ik mag deze avond bij hen logeren.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s