Koester je waarden

img_20181107_2213082181641090809244647.jpg

Met regen en een hevige wind stap ik langs landelijk wegen.
Mijn paraplu, mijn maatje bij slecht weer zorgt ervoor dat ik droog en uit de snijdende wind blijf.

De kracht van de wind… en er in evenwicht blijven instaan zorgt ervoor dat een zin van gisteren terug komt in mijn gedachten. ‘… tu est une emerdeuse…’. Een zin die er kwam nadat ik vrijuit persoonlijke ervaringen deelde in een open gesprek. Rechtuit was de vrouw en dit was ok.
Het bracht me de kans te voelen dat deze zin niet meer op mijn schouders weegt, ik hierin gegroeid ben, dat pijn ontbrak, ik niet meer onderste boven was en er geen verdediging niet meer was.

” je l’ai tellement entendu cette remarque que je croyais vraiment que j’étais mauvaise et cela m’enlever la confiance en moi même”. Dit vond ik wel belangrijk te melden wat gevolgen van zo een uitspraak kunnen zijn.

img_20181107_2224056137270659142471862.jpg

En ik zal het waarschijnlijk af en toe zijn voor sommigen. En dat is OK.

Daar waar onrecht is.

En als ik het bekijk op de momenten dat ik zo een opmerking kreeg dan was dit op het moment dat de ander niet kreeg wat hij of zij voor ogen had.

… gelijk, waar men macht probeerde te hebben, poging tot manipulatie, tot contrôle, wanneer waarheid aan het licht kwam…

Erin blijven staan was niet gemakkelijk, diep van binnen wist ik waarvoor ik stond dat het ‘goed’ was.

Er zullen altijd momenten zijn waar mensen die door hun manier van doen en zijn een gevoel van schuld kunnen teweegbrengen, het gevoel van klein te houden, Vernederen, De fout te geven, Uit te sluiten.

Ik vind het dan heel belangrijk om eerst naar binnen te gaan en te voelen wat het met me doet. Is daar nog een oud zeer of niet. Mezelf in vraag te stellen. Het onderscheid te kunnen voelen is het iets van de ander of van mezelf.
Verder te blijven groeien in openheid, met respect en mildheid naar mezelf…te geloven en vertrouwen in eigenkracht en waarden. Er in te gaan staan met een blijvend open hart zonder zichzelf uit te sluiten en zonder de ander af te wijzen. Want het gedrag van de ander ontstaat niet zomaar en heeft ook een verleden waar vaak pijn en angst is.

Wees trouw aan jezelf ook al is angst en pijn aanwezig. En vooral zichzelf niet afwijzen en blijvend in Liefde staan.

En wat de ander ook mag zeggen….eenmaal je in je eigen kracht staat, in zelfvertrouwen draag je niet meer wat van een ander is.

Koester je waarden die je hart vullen en waarvoor je mag gaan staan. Want ja je bent het waard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s