Emotioneel

Even een up-date… gisteren aangekomen in Carcassonne, overnacht in de jeugdherberg gelegen in de burcht. Een bezoek aan de basiliek Saint Nazaire… Ik voel me sedertdien emotioneel, tranen kwamen tot leven… en voel word gewaar binnenin dat er iets zich wens te tonen…
Terzelfde tijd maakt het me wat wankel en voel ik dat er twee bewegingen zijn, een stuwende kracht en een terughoudende.
Het terughouden is angst…
Angst voor wat?! Voor wat ik zal horen…, neen.
Voor wat ik zal voelen, ja, ik voel een verdriet opkomen van heel diep, ergens in een diepe grot binnenin mezelf. Een énergie die aan het Licht wens te komen, waar angst op zit. Angst voor mijn eigen kracht, angst dat mijn kracht gekoppeld is aan het woord ‘losbandig’… Ik besef dat dit woord niet van mij is, wel ergens diep in mijn genen heb meegekregen en meegedragen. En als kind zinnen en woorden in het verleden heb opgepikt.Vandaag wens ik hierin voluit te mogen leven, voelen zonder het ergens een richting te geven of ergens te laten inpassen. Het gewoon laten stromen zonder meer.
Ik wens en heb het verlangen hierin vrij te mogen zijn… Mijn stuwende kracht.

Ik vertrouw.

Terwijl ik dit nu schrijf zit ik op de bus richting Alet-les-Bains. Door de aanwezig emoties voel ik me wat zwakker in mijn lijf, ik blijf mij innerlijke beweging volgen. En een evenwicht zoeken tussen beide bewegingen. Blijvend bewegen ‘vooruit’ is belangrijk om niet in het mentale te gaan en de beweging naar binnen te blijven volgen.
Ik kom dan ook een dagje vroeger aan in Reines le Château…

Labastide Rouairoux to Caunes-Minervois

Caunes-Minervois to Carcassonne

Cité de Carcassonne

Een gedachte over “Emotioneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s