… Wakker wordennn

Nu even terug naar de posts op FB. waarop ik had gereageerd. Ik zal hier heel bewust geen namen vernoemen omdat het mij daarom niet gaat. Wel om de mens te leren aanzetten tot nadenken en niet zomaar blindelings te reageren. Of alles aannemen als waar.

Een paar maanden geleden zag ik een video verschijnen op FB gepost door een politieker.

Wat was te zien en te horen:
Mensen met een andere huidskleur. Met kleurrijke kledij en sjaals, klederdracht uit een ander land. Pamfletten met Arabische taal. Er werd iets uitgeroepen in een taal die ik niet begreep, wel kon uit maken dat het Arabisch was.
Wat kon ik er uitmaken:
Een manifestatie.

De geschreven tekst boven de video was een regelrechte provocatie en oproep tot haat. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de mens en zijn functioneren, met deze ingesteldheid ben ik gaan kijken wat de reactie hierop waren. Mijn hart was aan het bloeden en stond perplex van de agressieve inhoud. Ik kon niet anders dan hierop te reageren en proberen de mens bewust te maken. Het gaat mij niet om politiek wel om de manier waarop.

Ik schreef het volgende:

“… begrijpt u wat er hier wordt uitgesproken? Kent u hun taal? Kan je dit even voor me vertalen?

Misschien zouden er hier dan wel meer genuanceerde opmerkingen komen en mensen breder kunnen kijken dan gewoon een filmpje waar weinigen tot niemand er iets van begrijpt.

Het ene wat hier te zien is zijn mensen met andere origines (te zien aan de klederdracht en vlaggen)
die staan iets uit te roepen . Meer dan dit kan ik niets uitmaken van dit filmpje.

Indien wel dan zou ik als een kip zonder kop je achterna lopen en hierbij zeggen ik besta niet. (dat komt goed uit voor de politiek, niet waar!?) en zou ik interpretaties maken van een voorgekauwde verdoken agenda.

Het menselijk brain is door de jaren heen volgestoken met bepaalde beelden door media, sociale media, movies met politieke achtergronden en verdoken agenda’s. Mensen zijn hierin gemanipuleerd geweest en nog altijd en het resultaat is hier massaal te lezen. Tot zover dat sommige niet meer weten wat van hen is, of van iemand anders. En die verdoken agenda’s zijn net gecreëerd om verscheidenheid in stand te houden omdat jullie daar voordeel uithalen. Niet waar? Anders zou je dit niet doen, toch!”

Recent zag ik twee posts verschijnen, de ene was over spirituele energie, kracht lijnen ergens verborgen, geheim gehouden zogezegd onder de zee.
De andere had te maken met natuurgeneeskunde iets die niet mocht geweten zijn.

In beide gevallen zagen de profielfoto’s er heel verzorgd uit. Beiden waren professoren. En beiden hadden eenzelfde aanpak om de lezer in de maling te nemen.
Ik trok eerst mijn voorgevoel in twijfel. Een interessante en gezonde beweging om te zien of ikzelf niet beïnvloed ben en neutraal sta in mijn beweging en mijn portie gezonde nieuwsgierigheid heeft me al goed op weg geholpen hierin.
Beide namen waren niet passend bij de foto. Het was een nepaccount.
Hieronder de tekst die ik schreef bij de arts en gezonder voeding:

“Mensen blijf wakker. Heb je iets voor, stap naar een gekende natuurarts bij je in de buurt. Verbreed je kennis bij plaatselijke herboristen.

Leer bewust te lezen en neem alles niet zomaar voor waar… Dit is een marketing stunt die je beetnemen al bij de eerste zinnen nl.

Hij schrijft:
…één van de grootste risico’s van mijn carrière nemen. Want ik ga de verborgen geheimen onthullen….
Denken jullie nu echt dat hij een risico neemt? Integendeel door het zo te schrijven heeft hij jullie al beet in jullie mind en ben je al verkocht aan wat hij je wil verkopen. Want het gaat enkel om dit… Jullie armer maken. EN met alle fact checker op FB als hij dan toch zou een risico nemen en een waarheid zou verhullen, zou hij hier dan werkelijk al 3 weken actief kunnen blijven… neen… Want wie iets wil onthullen wordt binnen de 24 uur gecensureerd.

Hij schrijft:
.. Daarom vraag ik je om het vertrouwelijk te houden. En dit artikel met niemand te delen….
Wat gebeurt hier, hij heeft je een gevoel dat je belangrijk bent en hij iets heel speciaal doet voor je. En deze vraag stellen op FB gaat er dan geen lampje branden!

Hij zegt schrijver te zijn van verschillende bestsellers. Zijn bestsellers zijn nergens te bespeuren. En iemand die bestsellers schrijft zou toch wel gekend zijn. Vind u niet?

Hij schrijft:
… Je dierbaren heel makkelijk kunnen beschermen tegen al deze medische propaganda…
Wel dit is even manipulatief als de hoe de bigpharma en politiek deed met de vaccins nl. De woorden dierbaren beschermen of helpen,. gebruiken. Terwijl hij zelf een propaganda aan het voeren is.

Ps. Even melden dat ik geen enkel voordeel heb bij niemand. Wel dat ik een bewuste lezer ben en zie hoe manipulatie hier wordt ingezet om een gewone marketing stunt. Wens je gezond te leven begin met je voedingskast te checken, begin met wat je eet te checken, neem minder hooi op je vork en stel rust in, ga in de natuur wandelen, beweeg. En de helft van je medicijn kast zal verdwijnen.
Leef bewust en je wordt automatisch gezonder. Dit kost jullie niets. “

In beiden gevallen maakte men de mens wijs dat het iets geheim was.
Dat er tijdsdruk op zat.
En dat het aanbod aan een lage prijs was, maar dat het snel moest gebeuren.
En langdradig tekst hield de lezer in spanning en op het einde leek het alsof je een enorme gunst werd gedaan.

Amai, ik zag zoveel mensen blindelings in iets trappen.
Zijn er dan zoveel mensen die geformateerd zijn, zo goedgelovig, zich geen vragen stellen.

Maar als men kijkt naar alle voorbeelden die ik nu heb opgesomt. Alles draait om geld en macht. En voor beiden is de mens tot heel veel in staat.
Ik hoop dat dit delen, mensen zal helpen om wat bewuster in het leven te staan en vooral geen voeding meer zullen geven aan mensen die andere prioriteiten hebben en geld boven de mens zetten.

2 gedachtes over “… Wakker wordennn

  1. Ze proberen ons overal in de doeken te doen. Haat wordt met de paplepel opgegeven. De regeringen beslissen hoe wij moeten denken. Vandaag moeten we ons keren tegen de vreemdelingen, morgen tegen de asielzoekers, dan tegen de holebis, ook tegen onze werklozen. Tenslotte zijn we allemaal gewoon mens, wit, geel of zwart doet er niet toe. Slim of minder, ieder heeft zijn eigen capaciteiten, mooie en minder mooie. We moete gewoon samenleven, daarom zijn we geboren. We zijn tenslotte allemaal broers en zussen. ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s