La Belle Verte

Han-s-Meuse

Han-s-Meuse

5 april 2014 – ‘Allé la courageuse,  et un et deux…’ roept een man gekleed in een blauwe overall, een pet. Met twee volle rode kaken kijkt hij me aan. Hij stak net zijn koeien over de straat tot in de weide.
Ik verlaat Chooz en kreeg een tip om ‘La Belle Verte’ te volgen. Wat ik ook doe. Aan een kerkplein op een hoek van wegje staat een pracht van een huis. Zo eentje waar de fantasieën de vrije loop krijgen…Een voor een steek ik de deuren open en ontdek ik alle hoekjes van het huis. In een torenkamer, een zetel en een oud portret schilderij. Een portret met een lang verleden.
Het geluid van een deur haalt me abrupt terug naar de realiteit. Een vrouw komt net uit haar huis. Ik draai me om en kijk nog even het huis aan. Op de muur ‘rue du paradis’.
Een zonnestraal verwelkomt me op ‘La Belle Verte’. De zon is de ganse dag van de partij. De mooie energie van de mensen die ik gisteren mocht ontmoeten vergezeld me de ganse dag. Op de middag een dutje in de voortuin van een Kasteel. Na 24km eindig ik aan de voet van de kerk in Fumaux.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s