La pomme de Geofroy

DSCF5346

3 april – Mijn wekker loopt af om 6:30 om een uurtje nadien te vertrekken richting Dinant. Ik kan vandaag de lagere temperatuur heel goed verdragen. Het is alsof mijn rugzak vandaag ook veel minder weegt. Het stappen gaat vlot. In de Abdij van Leffe ga ik om mijn stempel voor in mijn credential. Jammer, genoeg kan ik de binnenkant van de Abdij niet zien. Gesloten in 2014 staat in grote letters vermeld. Dinant voelt voor mij somber aan. De vele zaken staan te koop of leeg. La grotte prehistorique staat erbij als een plaats midden in de woestijn, roest en onbruikbaar.

Op de middag geniet ik van een rustpauze in compagnie met Mevr. Gans. Samen eten we ‘la pomme de Geofroy’. Na Dinant neem ik terug het GR pad. Tussen Dinant en Blaimont een prachtig stuk met bossen en open landschappen. De bossen op deze plaats stralen iets heel bijzonders uit, iets feeëriek. Tijdens een volgende rustpauze probeer ik mijn ogen wat te sluiten. De hoest houdt me wakker. Rondom rond het gezang van de vogels. En hier of aan het thuisfront ze hebben allen dezelfde taal 🙂 , het brengt ook een gevoel verbondenheid. De laatste stappen zijn zwaar, eenmaal raden… bergopwaarts. Deze keer staan geen honderden denneappels als soldaatjes om me de weg te openen, wel bosanemoontjes die hun laatste kracht hebben bewaard om mij al dansend naar boven te duwen en zich voelbaar sluiten om de nacht in te gaan wanneer ik hen voorbij ben.

DSCF4715-2

Collégiale Notre-Dame

Een gedachte over “La pomme de Geofroy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s