Marie-José

Hopla… Opwaarts, na fijne ontmoetingen bij de broeders en een abdij die supergoed voelt. Het was net als een thuiskomen.
Ik wandel een bos in, steek de spoorweg over, een bos vol Acer, berken, pseudoacacia, viburnum., prunus, walnoot, kastanjes… Op mijn rechterkant in de diepte hoor ik af en toe de boemeltrein voorbij rijden.
Overal in de verte is ergens wel een waterval te bespeuren. Wit lichtblauw van kleur…
Na een paar dagen tussen drukke steden en wegen te wandelen ben ik blij de zuivere lucht terug te mogen inademen van de bergen.
Over hangbruggen. Langs smalle niet ongevaarlijk paadjes. Bepaalde passages zowel stijgingen als dalingen hebben mijn volle aandacht nodig. Het is telkens een stap zetten, vetrouwen en geloven in mezelf. Vertrouwen op mijn krachten. Net als een kind die zijn eerste stappen zet en de wijde wereld tegemoet gaat. En even niet aandachtig zijn, kan de weg je een paar meters lager brengen en kan je rugzak je meesleuren.

Een veer van de Milan, ik raap hem op en fixeer hem in een boomstam. Verder vind ik een schedel in een kom, ik plaats er wat bloemen bij. Voor ik het bos verlaat, een brug… rechts gefixeerd tussen het hout een buizerdsveer.

In het begin van een bergdorp staat een vrouw haar onkruid te verwijderen in de tuin. “Que suis je heureux de trouver le calme de votre village et de la montagne”, vertel ik de vrouw. We praten wat verder. “Vous avez envie de boire quelque chose ?”, vraagt de vrouw. Een paar minuten later zitten we samen in haar tuin te genieten van een potje koffie. Bij Marie-José.

Een hond staat met zijn voorpoten op de fontein en geniet van het vers water die de bergen, moedernatuur ons schenkt. En oh ja, wat smaakt dit water heerlijk.
De naaldtaken vormen een zachttapijt.

Twee bordercollies komen aangelopen. Ze spelen. Een vrouw staat aan haar wagen naast een veld die pas werd geplant met Marjolein. Aan de andere kant werd Edelweiss gezaaid. Een veld die aan hoge biologische eisen moet voldoen en enkel vanaf een bepaalde hoogte (800m)mag aangeplant worden en dit voor de heerlijk snoepjes van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s