Ros

Velletri

Rechts van me… aan de horizon, de zee. Links de bergen. Villa’s, olijf en kiwiboomgaarden. Druivelaars. Weelderige oleanders. De zoete soms overheersende geur van de Jaminoides…
De graden blijven stijgen. Op mijn huid minuscule parels…

Ik ontmoet Ros. Ros ontmoette ik eerder in ‘la Storta’. Hij vertrok uit Canterbury al lopend tot aan Sicilie. Ook hij heeft er een goed doel aangekoppeld.
We blijven een eind samen wandelen. Een jonge man met heel veel wijsheid in zich.

Veel pelgrims zien we niet op de weg en dan hoor je al heel snel over wie we hebben ontmoet. Beiden hebben we Olivier ontmoet met en dag verschil. Olivier vertrok 9 jaar geleden op pelgrimstocht. Hij intrigeerde me wel, ook al was zijn verhaal wat tegenstrijdig in wat hij verkondigde en wat hij deed. Zelf heb ik me wat afzijdig gehouden van hem… er was voor mij iets niet zuiver, puur in het contact. Mijn gevoel werd bevestigd door Ros.

9 jaar pelgrimeren dit is naar mijn idee niet gezond. Je neemt afstand van je vrienden, familie… Na zo een lange tijd kan je niet terug naar het sociale leven, ik denk dat je zelf niet meer kan functioneren binnen de maatschappij.
En of je wordt dan een hermiet, leef je eerder afgezonderd, hou je je afzijdig in groep, leef je volledig op jezelf gekeerd of veranderd de noemer ‘pelgrim’ en om te overleven ben je dan soms genoodzaakt dingen te doen die niet binnen het pelgrimeren horen.

Zelf ben ik nu meer dan drie maand weg. Ik geniet enorm van mijn pelgrimstocht en wat het me allemaal brengt. Ik zal evenveel genieten van mijn terugkomst en jullie allen mogen terugzien. Er is een tijd van gaan en er is een tijd van terugkomen. Iemand schreef op mijn blog ‘benieuwd wat dit nieuwe pad je allemaal zal brengen’. Wel… heel veel… namelijk ‘thuiskomen’ . En nu al is het voor mij duidelijk wat me te doen staat… alles mag nu gewoon zijn vorm en plaats krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s