Facebook

screenshot_20190824_230306250796585558212090.jpg

FB… je hoort er van alles over zeggen…positief negatief… De ene staat ervoor open, de ander niet. De een gebruikt het minimaal… enkel lezen, en post zelf niets. Een ander gebruikt het voor activiteiten te posten of… eerder persoonlijke dingen. Ik heb er een beetje een haat/liefde verhouding mee.
Ooit ben ik eraan verslaafd geweest, net als de sigaret… Het eerste wat ik deed bij opstaan was roken en FB, het laatste voor het slapen gaan was FB en roken…
Van het roken ben ik afgeraakt. Gelukkig.
FB ben ik er niet volledig vanaf… Ik heb wel een gezondere manier gevonden om ermee om te gaan.

Wat ik eigenlijk wens te delen. Als ik zie wat ik de laatste tijd heb durven delen, mij openbaar kwetsbaar heb durven opstellen hier op FB en vooral wat het mij in de laatste dagen heeft bijgebracht, zeg ik nu, dankjewel, dat deze vorm van communicatie mag bestaan.

Dankzij het open durven delen dat het niet goed met me was zijn mensen die mij in stilte, in de coulissen en openbaar volgen komen aankloppen.
Ik kon voelbaar steun ontvangen.
Een oproep naar een tent was binnen het halve uur opgelost 🙏
Mensen kwamen in privé steunen 🙏
De bezorgdheid was voelbaar 🙏
Binnen de kortste keer kwam iemand me helpen om terug binnenshuis te kunnen 🙏
Aanmoedigende woorden 🙏
De kleine gebaren van een emoticon 🙏
Het versturen van een boeiende tekst via messenger 🙏
Uitnodigingen 🙏
Ook mensen die me nadien aanspraken en deelden dat ze niet wisten wat ze moesten doen 🙏
En nog zoveel meer….

Het weten en beseffen dat er altijd wel ergens iemand is, was voldoende om me door een fase te spartelen waarin ik inzat.

Een bezoekje, een kaartje, bloemen, groentjes, een telefoontje…

Verbinding, steun.

Een paar dagen geleden heb ik mijn trots opzij gezet en een afspraak gemaakt bij een arts. Alleen kon ik het niet meer. Soms is hulp inroepen van een deskundige noodzakelijk en ondersteunend en is er soms maar één woord nodig of één woord die in de sessie blijft hangen om terug vooruit te kunnen.

Het duurde een eindje voor ik iemand vond bij wie ik verschillende items ineen kon vinden.
Psychotherapeutisch, niet onbekend (voor mij te ratio, denken…)
Lichaamswerk waarin emotie aanbod komen (gevoelens, emotie, gewaarwordingen) hmm, OK maar met een matteklopper erop los slaan. Hmm, zacht lichaamswerk is meer dan welkom.
En wat doe ik met mijn spiritualiteit! Wel met dit stuk wens ik meer naar buiten te komen en het licht en leven laten zien. Een stevige basis, grond vinden om ermee verder aan de slag te gaan.
Wel… super tevreden was ik gisteren bij een deskundige waarin de drie items een plaats mogen hebben bewustzijn, emotie en het spirituele.
Het deed me goed.

Vandaag kon ik terug die oneindige onbegrensde leegte voelen in mezelf. Kon ik tijdens een gesprek terug woorden uiten vertrekkend vanuit het diepste van mezelf, mijn bron. Kon ik terug het ‘alles en niets’ gewaarworden.

Dankjewel aan jullie die er voor me waren, voor me zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s