Je kinderen, zijn je kinderen niet

Een zin die vaak als een echo weerklinkt en ik al mijn hele leven meedraag.
‘Je kinderen zijn je kinderen niet’, uit ‘de profeet’ van Kahlil Gibran.
Al op jonge leeftijd leerde ik deze zin kennen via mijn vader. Deze zin heeft me in mijn jeugd geholpen op mijn pad… en nog steeds.
Wanneer ik in moeilijke momenten zat bracht ze me kracht om op eigen benen te durven gaan staan, om beslissingen te nemen. Terzelfde tijd deed ze ook pijn, want op één of andere manier voelde ze voor mij aan als een kloof tussen mijn vader en mezelf.

Door de jaren heen kreeg ze een veel diepere betekenis, waarvoor ze in oorsprong bedoeld was. De zin zorgde ervoor dat het lijntje tussen ons beiden nooit verdween ook al hoorden/horen we of zagen/zien we elkander niet veel. Het is nl. niet de hoeveelheid die telt, wel de diepte van een relatie.

Een zekere diepte kreeg ik via mijn vader mee in de wieg… in verschillende opzichten…spiritualiteit, kruiden en natuur. Door er dagelijks bewust mee om te gaan besef ik hoe dankbaar ik mijn vader ben, wat ik lang niet heb kunnen zeggen omdat er eerst andere zaken dienden gezuiverd en getransformeerd te worden. De diepe verbondenheid is echter nooit weggeweest. Dankbaar om mijn voorouders en dat ik verder de kwaliteiten mag uitdragen op deze wereld.
… Verder op pad…
🙏

Jasmine Marie José

Uit ‘De profeet’ ~ Kahlil Gibran.

Je kinderen zijn je kinderen niet.
Zij zijn de zonen en dochters van ’s levens hunkering naar zichzelf.
Zij komen door je, maar zijn niet van je,
en hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Je mag hen je liefde geven, maar niet je gedachten,
want zij hebben hun eigen gedachten.
Je mag hun lichamen huisvesten, maar niet hun zielen,
want hun zielen toeven in het huis van morgen,
dat je niet bezoeken kunt, zelfs niet in je dromen.
Je mag proberen gelijk hun te worden, maar tracht niet
hen aan jou gelijk te maken.
Want het leven gaat niet terug,
noch blijft het dralen bij gisteren.
Jullie zijn de bogen, waarmee je kinderen als levende pijlen worden weggeschoten..
De boogschutter ziet het doel op de weg van het oneindige,
en hij buigt je met zijn kracht opdat zijn pijlen
snel en ver zullen gaan.
Laat het gebogen worden door de hand van de boogschutter
een vreugde voor je zijn:
want zoals hij de vliegende pijl liefheeft,
zo mint hij ook de boog die standvastig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s