Hoog in de bergen…

Sedert een week ben ik nu bij mijn tante en haar man. Het was, is een blij terug zien.
Hier zijn is echter niet altijd evident.

Soms zou ik een zo een tvbakje willen… hoe noemt dit nu weer… ah, ja een afstandsbediening met een aan en uit knop, zodat ik af en toe kan en zappen… Hihi

Gisteren namen we de wagen en reden richting het Cathare dorp Castelnou, een paar kilometers verder staat er een kerkje midden de bergen, omgeven door groen met zicht op zee. Hier werd zoveel jaren geleden de assen van mijn grootvader uitgestrooid buiten de muren van de kerk. Hij was atheïst en wou verder leven ten midden van de vogels.
Terwijl mijn tante wat Helicrysum aan het plukken is, wandel ik terug binnen de omheining van de kerk. Een paar kleine natuurlijke stenen staan hier en daar op het kleine kerkhof.
Ik haal een foto van mijn grootmoeder uit, haar roosje en een kaarsje. Ik geef de foto een plaats tegen een muur en strooi de rozenblaadjes uit. Sluit het poortje terug achter mij en strooi de rest uit in de wijde natuur.
Ik zet me op een muurtje naast mijn tante die ondertussen terug is van haar bloemenpluk.
Mijn tante heeft tranen in haar ogen.

Ik laat een diepe zucht, een opluchting. ..voilà… een ontspanning is voelbaar, mijn grootmoeder haar wens is vervult.
We stappen de auto in… een innerlijke glimlach is voelbaar.

Tijd om verder te stappen.
Morgen ga ik voor twee dagen stappen naar Ermitage de Galamus. Een dagje nog samen en dan richting verder Sainte Marie de la Mère en Sainte Baume met het openbaar vervoer om de drukte, industrie en asfalt wegen te vermijden. Van daaruit zal ik terug wandelen richting het noorden, Vézelay…. want ik mis mijn hartsvrienden, het groen, het gras onder mijn voeten… verlangend naar een woonplaats in het groen, waar ik mensen kan verwelkomen, waar ik kan tuinieren, groenten kweken, brood bakken, natuurlijke kruidenrecepten maken, koken, dansen, zingen, Liefde beleven…

Église Notre Dame–Castelnou

2 gedachtes over “Hoog in de bergen…

  1. Regio Castelnou. Al meerdere keren geweest. De Catharenstreek, fascinerend mooi. Ik wil er altijd naar terugkeren. Het ga je goed de komende dagen 🙏

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s