De eerste stap

20130729_182219_1_20140201132439573-2De eerste stap naar Santiago de Compostela! De lichamelijke eerste stap zou april 2014 zijn, welke dag is nog niet gekend. Eigenlijk  kwam mijn eerste stap al veel langer. Compostella kwam regelmatig ongevraagd op mijn pad, flitsend doorheen mijn gedachten.

Deze zomer op mijn terugweg van Portugal naar België, zag ik een arend vliegen hoog boven de rotsen. De buizerd daalde om te rusten op een  rots. Liudmila mijn metekind was toen aan mijn zijde. Ik wou dit delen met haar en de buizerd laten zien. Ik parkeerde de wagen langs de weg. Terwijl we stonden te wachten tot de buizerd terug zou gaan vliegen, hoorden we op de achtergrond geklater van stromend water. We draaiden ons om en zagen er een brugje. We waren beiden nieuwsgierig wat er aan de andere kant van het kabbelend beekje was. Een mooie open plaats met een kappel en een beetje verder zag ik de schelp van Santiago de Compostela. Ja, we waren blijkbaar op één van de wegen die leiden naar Compostela. Na een korte pauze keerden we terug naar de wagen. De buizerd zat er nog altijd. Ik dacht we hebben de buizerd niet zien wegvliegen, wel hebben we een mooie plaats ontdekt. We stapten de auto terug in. Kort erna vloog de arend weg. (Niet enkel mensen komen met een reden op je pad).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s