Brantôme

Bas-reliëf – the crucification

Brantôme een kleine prachtige stad omgeven door water en veel natuur. Een bezoek aan de indrukwekkende abdij van Brantôme, na een beeld te hebben gezien van een bas-reliëf in het toeristisch bureau. Het trok me aan en wat ben ik blij met mijn keuze. Een abdij in een troglodyte, een prachtig bewaard bas-reliëf, een tentoonstelling en een permanente tentoonstelling over kunstenaar Fernand Desmoulin. Fernand Desmoulin was niet enkel een gewaardeerd kunstenaar, ook talentvol tekenaar en een perfecte etser. Hij was tevens bekend als ‘mediamiek’ tekenaar. Spiritisme, Art-Nouveau en symboliek en dit allemaal te vinden bij éénzelfde kunstenaar. Boeiend!

Fernand Desmoulin

Bij het buitenkomen spreken toeristen me aan met een accent die van ver komt, des Québécois. Verwonderd kijken ze me aan na de vraag waar ik heen ga. Wat voor mij als een vanzelfsprekendheid geworden is, is voor andere bijna iets ongeloofwaardig. Een beeld van me vertrekt richting Québéc. Eigenlijk wel fijn, gewoon door te zijn, mensen gelukkig zien. Zo eenvoudig.

In het bos ontmoet ik een nederlands koppel. Beiden zijn geboeid door de prachtige paddestoelen die hier te vinden zijn en terecht. Af en toe een beeld. En via FB vraag ik dan even raad aan Juliette. Waardevolle info heb ik van haar al ontvangen.  Dat bv niet alle boleten eetbaar zijn, dat je ze soms moet opensnijden om verder zekerheid te hebben… zelfs op mijn pagina krijg ik nuttige info van anderen. En ook al zijn ze niet allen eetbaar er zitten echt wel prachtexemplaren in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s