Rivaz

Kathedraal Lausanne

Lausanne

Zeven uur in de morgen… Ik stap mee met Petra en haar zoontje naar de autobushalte.
Ik vervolg nadien verder mijn weg via het meer. In Lausanne is er een fikse stijging voor ik in het centrum ben, van hieruit is er een prachtig zicht op het meer en de grootstad.

In een tearoom, bakkerij maak ik kennis met vijf dames. Zes verschillende nationaliteiten samen rond een tafel. Een pakje wordt voor mijn neus neergezet. Een lunch…”et votre petit déjeuner vous êtes offer part nous”… Ik weet niet waar ik het heb.
Wanneer ik mensen aanspreek of een goede dag wens kijken ze me soms vreemd aan… angstig… Eenmaal het ijs gebroken zijn het heel hartelijke, zachte mensen.

Lutry

Kort na de middag daal ik Lausanne af onder de paraplu. Langs het meer een koppel.
De man zegt me “ils sont jolie les fleurs la… Vous les avez vue ?” “Oui, ils sont très belles”… We blijven verder praten. We komen bij het onderwerp geloof. Ik vertel mijn mening rond verschillende groepen binnen het Christendom en andere geloven en hun barrières, doctrines… Dat ik niet geloof in het oprichten van nieuwe groepen, wel eerder de barrières te laten verdwijnen van de bestaande groepen en naar verbinding gaan. De man kon me volgen. We delen nog wat bedenkingen. “Je peut vous donner un papier ?”, zegt de man. Waarop ik ja antwoord. Hmm… hilarisch, wat krijg ik in mijn handen… een drieluik zoals we ze bij ons kennen… ‘het nieuw-geloof’…
Ik wandel verder… De slappe lach… Deze techniek had ik nu nog niet gehad, ze.

Een onweer is in zicht… Een fikse regenbui… Mijn paraplu… Zalig nooit geen zorg om nat te zijn, zelfs mijn schoenen niet. Geen gezweet onder een regenvest.
Via de wijnvelden eindig in uitgeput mijn avond in Razas… Ik was zo moe dat ik na de eerste keer vragen voor een overnachting het al moe was… Een bank… nog niet volledig aangekomen komt een man… Een reddende engel uit het niets…. “Venez j’ai un lit pour vous.” Un dortoir chez le vignerons.

Rivaz

5 gedachtes over “Rivaz

  1. Dag lieve Jasmine, alle dagen verheug ik me om je mooie verhalen van de dag te lezen. Iedere keer opnieuw laat je me voelen, dat wat ik zo graag voel, ik geniet mee.De foto’s geven er nog een extra toets aan…. wat een pracht… wat een weg… bedankt om het delen van ? Hoe kan ik het benoemen?vind er niet het juiste woord voor … i love you… gogo meisje… behouden weg … xxx veel liefs van me…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s