Brabbeltaal

 

 

 

 

 

Met de zon in mijn rug wandel ik samen met mijn schaduw de natuur in. De afnemende maan recht voor ons. De druiven kleuren bordeau-rood. De zalige geur van kruiden hangt over de weg. Af en toe is een hond hoorbaar. In vergelijking met het zuiden zijn ze hier aangenaam en niet agressief. Of ben ik het die het die er heeft leren mee omgaan… beiden.
Ik voel vreugde wanneer ik de frisheid van de ochtend voel, de vogels hoor ontwaken, het vele groen waarneem en mijn lijf gewaar wordt. Mijn lijf die meer en meer de weg van vrijheid, een vrij gevoel mag gewaarworden… In dankbaarheid ontroerd.

 

 

 

Het is hier zo stil dat ik me soms afvraag of mijn gehoor nog goed functioneert. Het is zelf meer dan stil… De stappen die ik zet is net alsof deze gedragen worden. Ontspannen op wandel zonder me af te vragen waar ik terecht zal komen, zonder me af te vragen hoeveel kilometers nog, gewoon zonder enige vragen… De natuur.
Helend en zacht omhullend kan de natuur zijn.
Ik blijf mijn bekken gewaarworden.
Wat me opvalt de laatste tijd dat mijn mond, vooral aan de binnenkant van mijn lippen een lichtje tinteling aanwezig is. Ik open lichtjes mijn mond zodat de lippen van elkaar komen. Ze hebben zin in bewegen… ik laat toe…
Het voelt goed… alsof ze alleen aan de praat gaan zonder dat mijn hersenen er vat op hebben… Alsof er binnensmonds woorden ontstaan zonder die ik ooit heb gehoord of zelfs zouden bestaan… De tinteling verdwijnt…
‘neen, neen Jasmine het gaat heel goed met je. Je hebt ze nog allemaal’

 

Pelgrims kruisen mijn weg… op weg naar Assisi. De ene wat al meer al mankend dan de ander… een van de grootste problemen met voeten en benen is naar mijn idee… Of je gaat te snel, niet in eigen ritme of je wil teveel kilometers op de teller, en beiden kunnen een pelgrimstocht behoorlijk zuur maken.
Zowel te veel of te snel zorgen er sowieso voor dat je zal vertragen of verminderen… Logisch niet! Dus waarom zou je het dan doen…

Het lukt me niet om wat rond mij is in beeld te brengen… omdat ik voel dat het in beeld willen brengen, ik teniet zou doen aan wat is.

 

 

Città di Castello

Een gedachte over “Brabbeltaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s