Giuliamo

Tora

Eindelijk heeft de aarde zijn portie water ontvangen en net voldoende zodat de aarde aan de oppervlakte nog vochtig mag zijn. Echter in de buurt van Parma waar ik oorspronkelijk heen zou gaan zie ik op het nieuws dat het daar minder positief was.

Een wat frissere temperatuur, een goede nachtrust en ik voel me totaal anders. Amai, wat een verschil, ik laat mijn longen goed vullen…. Zuurstof.
Ik wandel in het regionaal staatspark del Faro langs de rivier genaamd naar dezelfde naam.
Eindelijk mag ik terug wandelen in de natuur en er niet naast. Hoor ik wilde dieren, vele verschillende vogels, meer vlinders. Mogen mijn voeten wat zachtere ondergrond voelen. Door waterstromen wandelen.
Wat een immens verschil wandelen naast de natuur of wandelen in de natuur. De vrolijke noten van de vogels, de geuren, de kleuren, het contact, de energie… het kan een dagelijks natuurlijk medicijn zijn die aan ons voeten ligt als we het niet verpesten.
Als ik voel hoe verschillend het is van temperatuur om eventjes onder een boom te mogen wandelen… die is enorm.

Fornovo di Tora

In Fornovo di Tora kijk ik of er een sportwinkel is met kwaliteitsvolle wandelschoenen. Geen. Ik keer terug naar de Via Francigena. Een stijgende straat geplaveid met kleine ronde stenen. Een etalage met leder en kleurrijke sandalen trekt mijn aandacht… Leder… een van mijn zwakten. Een traditionele schoenmaker, iemand die zijn vakmanschap nog ter harte weet te nemen. Ik stap binnen en vraag of er een mogelijkheid is om nieuwe hielen te plaatsen. Yes. Ik heb geluk. Ipv nieuwe schoenen, is reparatie mogelijk. Het wordt een halve dag rust. Mijn benen zullen daar niet ontevreden mee zijn.
Rond 18 uur ga ik terug mijn schoenen ophalen. Een fijn contact. De man, Giuliamo, spreekt met zoveel passie over zijn werk dat het een plezier is om naar hem te luisteren. Hij laat me de verschillende leersoorten zien en zijn prachtige, kwaliteitsvolle en vooral comfortabele schoenen zien. Ook centuren. Ik moet mij inhouden… zoniet kom ik met een paar schoenen naar buiten. “Il conti per favori”, vraag ik hem. Hij verbeterd me, “il conto”. “D(o)uze”. We hebben plezier met de uitspraak en ik probeer hem de ou klank te laten uitspreken door het verschil te laten horen tussen dur en doux…” Een moment die ik niet zal vergeten.

’s Avonds mag ik de avond doorbrengen met drie nieuwe pelgrims.

3 gedachtes over “Giuliamo

  1. Oh wonderlijke moeder natuur. Zo belangrijk voor lichaam en geest. Niet voor niets is de natuur vrouwelijk. Ze zorgt voor ons en verdient ons aller respect en liefde. 🙏❤️🦋

  2. Devo veramente ringraziarti ,per avere parlato del mio mestiere che cerco di difendere nella tradizione,sia nel nuovo che nella riparazione. è stato veramente un piacere conoscerti.spero di avere la possibilità un giorno di reincontrarti e divertirmi come in quel giorno
    .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s