Jacobskerkenpad

Life ’40 dagen, 40 dorpen, 40 mensen, 40 euro’. Op 15 juni 2015 trek ik mijn voordeur dicht om 40 dagen te gaan stappen doorheen België. De weg die ik zal volgen is het Jacobskerkenpad. Deze zal voor mij beginnen aan de Sint Jacobskerk Gent om ook daar hopelijk te mogen eindigen rond 11u (misviering) op 25 juli 2015 (Heilige Jakobus). De bedoeling is 40 dagen te stappen met één euro per dag. Mensen te mogen ontmoeten. Te leven in het NU, te vertrouwen dat alles wat komen zal goed is. Het Jakobskerkenpad is één van de projecten waarmee het Vlaams Compostelagenootschap zijn 25-jarig bestaan vierde. Een wandelroute van 843km die me zal meenemen naar de verschillende uithoeken van België en waarin de achttien Jacobskerken in België zullen te zien zijn. Oorspronkelijk was ik van plan om deze weg alleen te wandelen zoals ik vorig jaar de Camino heb gewandeld tot in Santiago.  Een boeiend groeijaar Emotioneel Lichaamswerk en een korte pelgrimstocht per fiets naar Vézelay (april 2015) hebben me geholpen het anders te kunnen voelen en zien. Mensen die wensen mee te stappen zijn welkom. Via Facebook en deze Blog/pagina zal telkens te zien zijn waar ik overnacht, dit zal het startpunt zijn van de volgende dag. Tussen 8u en 8u30 wacht ik andere wandelaars dan op aan een belangrijk punt in dit dorp of deze stad. Hieronder een kaartje langs waar de weg zal lopen. En wie weet tot… Jacobskerkenpad

6 gedachtes over “Jacobskerkenpad

  1. Als het enigszins lukt met mijn persoonlijke planning zal ik proberen om de etappe Rollegem – Avelgem mee te stappen.
    Succes in ieder geval. En Buen Camino 😉

  2. Pingback: Sint Jakobskerken in Wallonië | De weg naar...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s