Bergerac

Een dikke laag ochtendnevel hangt boven de velden. Het is fris. De natuur tovert met kleuren en contrasten. Ik sta vol bewondering te kijken naar wat moedernatuur me dagelijks schenkt. De natuur is toch wel iets heel bijzonders. Meters spinnenwebben komen te voorschijn. De opgedroogde maïs is als een veld vol goud. De mist danst door de struiken en bomen. Ik blijf even staan om van deze pracht te genieten. Vreugde zindert door gans het lichaam.

Op een paar meters onder mij wandelt er een vrouw, halfgebukt, in het bos. ‘Je suis bien curieuse madame c’est du buis que vous avez dans la main?’ Wat me eigenlijk een beetje zou verwonderen door de aantasting van de rups. ‘Non, madame c’est une plante (de naam ontsnapt me) qui reste jolie jusque a Pacques.’ De vrouw probeert moeizaam nader tot mij te komen om de plant te tonen. ‘Attendez madame je vient a vous’, meld ik haar terwijl ik me tussen de bramen probeer een weg te banen. ‘Si mes enfants me verais ici, je le ferais gronder’, zegt ze terwijl ze me aankijkt. ‘Je crois que ils n’aurais pas tors. Aller, merci et soyez prudente’, meld ik haar terwijl ik terug opwaarts naar de weg ga.

De zoete geur van de den die door de zon vrij wordt gemaakt is aangenaam aanwezig.
Ik herinner me de weg hier nog zoals het gisteren was. Drie jaar geleden was dit een stukje op mijn weg naar compostella. De slang, een boom, een halte, een gesloten bar (gelukkig nu open), en nog zoveel meer. Ongelofelijk hoeveel onze hersenen kunnen opslagen.

Ik stuur een bericht naar Anne-So om te melden dat ik deze avond aankom in Bergerac.
Voor ik verder stap zoek ik kastanjes, zonder stap ik Bergerac niet binnen. Een geschenkje voor Louis en Octave.

Eglise Saint-Jacques Bergerac

Bergerac

Een gedichtje van Louis:

‘La sorcière Augustine prépare
dans sont grand chaudron.
Une patte à bonbon.
Elle y mais des aubergines,
du poivre, des cornichon,
quatre mandarine,
trois beau potiron,
des fleures d’aubepine,
deux limaçon.
Les cousines de la sorciere Augustine adore les bonbon ratatouille a la sauce citrouille.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s