Engel

image

30 april – Het getik van de regendruppels op het dak van de caravan maken me wakker. Zachtjes ontwaken. Grijs buiten. Hmm, ik zou wel blijven liggen. Ik maak mijn rugzak klaar en schrijf nog wat in mijn dagboek. Na een uurtje wat luieren stap ik dit kleine huisje buiten. Het regent en zelf hier kan ik van genieten. De wandelweg is vandaag voornamelijk asfalt. Asfalt betekent ook kans op wagens. De weinige wagens die ik zie rijden, zijn wagens die denken dat ze op een racebaan zijn. Eén wagen komt recht om me afgereden en ik kan deze net ontglippen door zijwaarts in de gracht te springen. Hoe het gebeurt is weet ik niet. Het ene wat ik me herinner is dat ik een heel soepele zijwaartse sprong deed en dat mijn wandelstok de auto raakte. Nadien sta ik terug op de asfaltweg, denk, voel… Een engelbewaarder? Het voelt  raar, want ik kan het onmogelijk een plaats geven. Het ene wat ik denk ‘Wat heb ik geluk gehad’. De rest van de dag probeer ik heel voorzichtig en aandachtig te blijven op de weg. Rond de middag een pauze in de weinige restaurants die er bestaan langs de weg. Ik ben op 14 km van Nevers net voor Urzy. Ik overweeg hier te overnachten. De onvriendelijke mensen doen me beslissen om verder te wandelen. En met volle energie kom ik aan om 19 uur in Nevers. Ik vind snel een hotel kamertje. Met een grote kuip vol zeezout voor mijn voeten.

2 gedachtes over “Engel

 1. Wat een mooie momenten maak je mee Jasmine.
  Die asfalt racebaan klinkt niet erg pelgrimachtig zeg……doe je wel voorzichtig!!
  Ik lees nog steeds met weemoed jouw verhalen en geniet van de foto’s die je er bij plaatst, zelfs met een telefoon maak je prachtplaten.
  Annelies loopt enkele dagen voor jou, weet je dat het wel haar jasje was die wij laatst zagen…….suf he.
  Hee lief mens blijf genieten en let op jezelf.
  Liefs Wanda

  • Hey Wanda ondertussen is de racebaan al ver achter de rug. Fe buurt van Nevers was niet de mooiste weg tot nu toe. Integendeel. Oh, wat hebben wij de pull verkeerd ingeschat. Dank je wel voor je compliment. Ik blijf verder genieten dat is zeker. Liefs Jasmine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s