Los Arcos

image

11 juni – 5:45 een onrustige nacht. Een forse man sliep boven me. Telkens wanneer hij bewoog wiebelde het bed zo dat ik mee bewoog. Laat ik nog maar zwijgen over het geronk 🙂  . Mijn nachtrust is voorbij, in bed blijven had geen zin meer ik zou toch maar onrustig geworden zijn. Overmorgen volle maan, zou dit de oorzaak kunnen zijn. Nog voor alle mensen wakker worden neem ik mijn ontbijt. Ik ben vroeg de deur uit. Een kleine omweg naar de post voor een mooi meisje die wacht op de post van haar marraine.  Het ochtendlicht is prachtig. De zon ontwaakt achter de bergen en schijnt op de graanvelden, op de achtergrond een donkere lucht. Het weerbericht kondigt regen aan. Ik hou van deze dreigende lucht. De kleuren krijgen dan extra pit. Ik blijf dezelfde energie aanhouden zoals de voorbije dagen. Een vlotte wandel. In Irache staat een monasterium, jammer niet te bezoeken vroeg in de morgen.  Aan de overkant een fontein van de wijnboer. De ene kraan wijn de ander water. De pelgrims schuiven aan. Met de geur heb ik voldoende. Aan mijn rechterkant een prachtige vallei.  De weg gaat doorheen graan, asperge velden en fruitboomgaarden. In de verte een rode bus met een rood-witte nummerplaat. Een Belgische bus. De mensen uit deze bus wandelen kleine stukjes van de camino. Ik steek de groep voorbij.  Kort erna begint de groep te zingen. Ik stop en laat deze zang op mij afkomen. Mijn ogen sluiten zich. Beetje voor de middag wandel ik Los Arcos binnen waar de Belgische vereniging een auberge heeft. Om 14 u ga ik samen met Jenny naar de Santa Maria kerk.  Wat een rijkdom, wat een schoonheid. ’s Avonds laat ik me verwennen met een zalige voet, been, schouder massage gegeven door Carlos. Een bijzondere man. Deze massage kan ik iedereen aanraden voor wie overnacht in Isaac Santiago. Sluit je ogen en geniet van zijn kunnen en zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s