Evenwicht

image

10 juni – Op een plein in Estella.  Mijn buikje is net gevuld. Kabeljauw,  pimentas patatas fritas. Aan de andere kant van het plein een grote thermometer met rode cijfers. Vijftien uur, vijfentwintig graden. Af en toe wandelt er iemand over het plein en waagt zich aan de zon. Mijn lichaam is aanwezig, mijn geest en hart voel ik stilletjes wegzakken.  Deze morgen een weg met veel hoogte verschillen.  Open landschappen langs graanvelden. Smalle paadjes met kleurrijke weidebloemen; rood; geel; paars.  Af en toe verschijnt er in de verte een dorp op een hoogte waarbij de kerktoren op het hoogste punt staat. Een pelgrim wandelt voor me en zie zijn rugzak volledig schuin hangen. “Bonjour, j’ai l’impression que votre sac est tous de travers, je peut vous aidez”. “Oui”. De man liep met zijn borstriem op zijn hals. Ik hielp hem al zijn riemen vast te maken op de plaats waar het hoort. Vijf minuten nadien zie ik de man met een glimlach en met een rechte rug vertrekken.  ” merci beaucoup. Il y a beaucoup de difference”. Ik heb het gevoel goed mijn ritme te hebben gevonden op de Camino Frances.  Eigen kracht, eigen tempo met een evenwicht naar andere toe.

2 gedachtes over “Evenwicht

  1. hoi jasmine,
    ik volg je tocht zoveel mogelijk (mooie teksten en foto’s), chapeau voor wat je doet, zo herinner ik me jou van de lagere school gewoon ervoor gaan, recht door …. (bij jou nu letterlijk en figuurlijk) we wensen je uit menen nog het allerbeste uit met je tocht …….
    grts johan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s