Alain

image

23 juni – Met een onverwacht ontbijt en een stevige knuffel van de eigenares van Santa Clara start mijn dag. Links een veld,  een laan van kastanje bomen. Rechts van het pad waar ik op wandel, een ondiepe gracht, een weinig tot bijna niet gebruikte weg. Voeg daarbij de geur van gedroogd gras en de warmte van de zon en je hebt bijna een totaal beeld. Aan de horizon in de verte, de bergen, op sommige bergtoppen is nog sneeuw te zien. Waarschijnlijk deze die ik binnen 3 dagen mag beklimmen.  Het eind van de Meseta is in zicht. Ik kijk uit om terug de bergen te mogen bewonderen.  Na 21 km hou ik een halte en eet ik een kleinigheid met een andere pelgrim. Zou ik Léon halen vandaag! Alles zal afhangen van mijn voeten. Ik hoop Alain nog even te mogen ontmoeten nog voor ik mijn weg verder zet. Alain zijn weg stopt in Léon tot volgend jaar. Tien minuten nadien zie ik Alain voor me wandelen. Aan zijn zijde gekomen “encore ent forme”? Hij schrikt me te zien omdat hij dacht dat ik al lang ergens met mijn benen in de lucht lag. ” Oh, c’est une surprise de te voir encore.  Eh bien je suis ravie”, vertelt hij me met een zingend Frans accent. “Alain avant que je continu ma route, j’aimerais bien te donner un gros calin”. “Oh je ne peut refuser”. We stoppen en geven elkander een grote knuffel. Ik fluister wat in zijn oren. We kijken elkander lachend aan en vertrekken terug in stilte.  Wandelend voor de auberge waar Alain halte zal houden,  draai ik me om. We kijken elkander aan. Ik neem mijn zonnehoed af, hij zijn pet. Beiden maken we een neerwaartse buiging.  Ik draai me terug om en verdwijn om de hoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s