Terug

img_20160705_183324.jpg

5 juli 2016 – Meix-le-Tige – Rond mijn schoenen hangt een vies geurtje. Dit herinnert me de vele schoenen in de pelgrimsherbergen.

Het landschap is veranderd. De bossen hebben terug wat plaats gemaakt voor de velden. Maïs, verschillende graan soorten. De geur van pas afgemaait gras. Een paar fikse hellingen. De dorpen zijn gemengd, oude huizen versus nieuwe wijken. Een kraai, een haan, in de verte tikt de kerkklok ‘middag’. Naaldbomen, loofbomen. Nog acht kilometer en ik ben aan de volgende Sint Jacobskerk. In de verte aan de horizon, Frankrijk, Belgie, Luxemburg. Mijn voeten en moraal doen het nog steeds goed. Straks verlaat ik even terug deze weg voor een onderbreking. Vrijwilligerswerk tijdens de Gentse Feesten voor de Jacobus cultuurkerk en tien dagen Vipassana. Het ene uiterste in het andere. Ik ben benieuwd …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s