Carrión de los Condes

image

20 juni – Vijftien kilometer in de benen,  tijd voor een pauze in Fromista. Ik had net de indruk dat ik ergens aan het wandelen was in België.  Een kanaal met populieren, even een verfrissing na alle droge velden. Na tien uur wordt het heel warm. De weg vertrekt vanuit Fromista langs de autoweg. Eén lange weg tot in Carrión de los Condes.  Een weg bezaaid met bloemen.  De laatste kilometers worden het moeilijkst, op twee kilometer ervoor zie ik het topje van de kerk. Tot daar is het alsof de twee kilometer oneindig is. Ik sleep me bijna al leunend op mijn wandelstokken naar het dorp. Na een half uur sta ik voorover gebogen voor de Albergue Parroquial de Santa Maria. Ik heb het gehaald.  Een warme ontvangst door de zusters.  Om achttien uur is er een bijeenkomst met de zusters.  Eentje heeft een Goddelijke stem, een stem die me weet te ontroeren. We zingen verschillende liederen in verschillende talen.  De muziekinstrumenten: tamboerijn,  djembe en een gitaar. Nadien kan elke pelgrim, wie het wenst een liedje brengen in de cirkel. Een lied die bij me opkomt is ‘Uniao’ een prachtig en krachtig lied die ik heb leren kennen tijdens de Santo Daime. Om negentien uur is er een gratis gitaar concert in de kerk. Om twintig uur is er een viering voor de pelgrims met een inwijding door de priester en de zusters.  Een heel mooi en teder moment op de weg naar Santiago. We eindigen de avond met het delen van het avondmaal samen met de zusters.  Het dessert daar hebben de pelgrims voor gezorgd. Een warme en deugddoende avond en dit vóór de midzomernacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s