Meseta

image

19 juni – De zon schijnt in de rug. Ik zie mijn eigen schaduw op de weg. Het is zeven uur in de morgen. Mijn pull beschermd me van de koude wind. Blij dat de wind er is anders zou het heel warm kunnen worden. Ik wandel in het begin vande Meseta.  De natuur is prachtig. Veel tarwe, lage heuvels,  kleurrijke wilde bloemen.  Af en toe een dorp die uit het niets verschijnt. Net voor Castrojeriz zijn er de ruïnes van San Antón. Uit nieuwsgierigheid wandel ik tot aan de auberge die gelegen is aan de binnenkant van een prachtige ruïne. Vrije donatie voor overnachting. Na Castrojeriz zie ik een berg voor me liggen. Een stevige klim. Achthonderd meter omhoog met twaalf procent. Met mijn armen dicht bij mijn lichaam beklim ik deze met kleine stapjes. Boven aangekomen krijg ik een immense schoonheid te zien. Wijdse velden,  verschillende kleuren en vormen, een oneindig zicht. Een traan van vreugde, opluchting voor ee beklimming achter me. Het dalen gebeurt al zigzaggend met achttien procent. Na dertig kilometer zeggen mijn voeten,  ik heb er genoeg van. Voor vier euro meer kies ik voor een enkel bed in een kamer van vijf. Ik ben de enige die deze keuze maakt. Super, een kamer en badkamer voor mij alleen. Een spiegel! Dit was lang geleden.  Ik schrik, in de goede zin 😉 . ’s Avonds eet ik een menu. Niet denderend.  Rechtover mij een man. Hij zwijgt geen vijf minuten en doet een verhaal over een andere pelgrim en de reden waarom ze voor de weg kiest. Haar zoon is overleden. Hij maakt er de bedenking bij ‘nochtans die zoon was geen gebruiker van alcohol, drugs…het was een goede jongen. Was het wel zo geweest….!’ Ik werd misselijk van deze uitspraak.  Ik vroeg hem vriendelijk het onderwerp af te sluiten. Een gesprek die ik niet had moeten horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s