Pol et Sabine

wp-image-13716702jpg.jpg

1 september: Bra-Rahier

Acht uur. Ik trek mijn t-shirt over mijn hand. Het is fris. In het veld twee reeën. Ze rennen weg. Stoppen, kijken me aan, blaffen en vertrekken terug. Koeien komen enthousiast naar me toe. Terug een geluid. Ik kijk ongeveer één meter boven de grond, niets te zien tot ik een staart zie bewegen. Een vos. Een dikke lange staart, sluipend over de grond. Wat een prachtig dier. Zijn roep klinkt precies alsof hij weent. Nog wat verder gekraak van oude takken. Veel. Voorzichtig stap ik verder. Op een paar meter voor me een school everzwijnen. De moeder draait zich plots om. Ze heeft me gezien. Mijn hart bonst, wat nu! No panic. Ze gaat naar haar kleintjes en duwt ze een richting in, een onderbosje. Ja, ook voor hen is het blijkbaar één september. Een zucht. Het is toch wel even schrikken wanneer er zo een groot dier in de buurt is. In La Vilette ontmoet ik Jacques op een wegje tussen weilanden. “Vous avez des…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s