Acebo

image

28 juni – “Bon Camino et prudence” roept de hospitaliero wanneer ik de deur van de Albergue in Acebo achter me sluit. Ik vervolg de afdaling van gisteren,nog acht kilometer dalen tot in Molinaseca. De kastanje bomen staan een voor een naast elkaar. De bergdorpen ontwaken heel moeizaam. Fietsers komen in een snelheid naar boven gereden op de weg. Een fietswedstrijd. Het pad is amper 1m50 breed. Een vermoeiende afdaling waarbij enige concentratie noodzakelijk is. Af en toe glijden stenen onder mijn voeten weg. Voor extra veiligheid heb ik vandaag terug mijn versleten bergschoenen aan. Op de middag begint het te regenen.   Voor de eerste keer doe ik mijn regenponcho aan. Zou ik er nu echt uitzien als een pelgrim zoals op de vele beelden. Ik kijk in een vitrine van een winkel. Help ik zie er plots dubbel zo breed uit. Net een omgetoverde Barbapapa 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s