Le Noble Silence 

wp-image-1985994360jpg.jpg

23 augustus 2016 – Arlon-Martelange
Al zwaaiend verlaat ik het huis van Françoise en Antoine. Terug naar de kerk van Saint Donat. Les sauveurs (de mannen die in noodsituatie de brandweer bij staan op plaatsen waar de brandweer niet bij kan), ze zijn aan het oefenen. Op de grond, meters touwen, musquetons, kabels…

Via de Gr15 richting Houffalize, spelend met de grens België-Luxemburg. Aan een postbode vraag ik de weg om de stad uit te verlaten. “Rechtdoor, aan de lichten rechts, rondpunt links, et puis…”. Verderop roept een man, “Vous y aller ou vous revener”. Ik draai me om, “Oh, j’y vais, j’y revient, j’y revient, j’y vais. Une continuité. Le chemin ne s’arrete j’amais monsieur”. Ik steek . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s