Brussel

 

2 juli 2015 – Ola wandelt mee tot in Centrum Brussel. Via het GR pad ontdek ik Brussel langs minder drukke wegen. We praten nog wat bij van gisteren avond.  In  het park van Vorst dacht ik plots in één of ander park te zijn ergens ver weg van hier. Fel gekleurde groene dikke parkieten.  Een massa. De twee uur naar het centrum gaan snel voorbij.  De markt van Brussel staat vol met tribunes.  Tien uur , ik zoek schaduw. Mijn dagboek.  Engels, Duits, Zweeds, Japan, Chinees,  Portugees…de talen due te horen zijn rondom mij.
Mijn lichaam voelt zwaar en moe.
Ik ga wat verder. Van de grote markt naar het Koningsplein. In de Sint-Jacobs-Op-De-Koudenberg volg ik de eucharistieviering mee.
Ik weet de frisheid van de kerk te appreciëren.  Voor mij staat het beeld van Jacobus. Het behoort tot de mooiste die ik tot nu toe heb gezien.  Een gepolychromeerd beeld …

 

image

3 gedachtes over “Brussel

  1. Hey Jasmine, ik heb al je reisverslagen over je St Jacobs tocht gelezen. Je schrijft onderhoudend. Aangenaam om te lezen en een stukje mee te reizen en te beleven ;). Benieuwd waar je nu zit en naar de volgende verslagen !! Nog een hele fijne tocht met veel hartelijkheid en verwondering. xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s