Braambessen

wp-image-867882254jpg.jpg

30 augustus-Bande-Erezee
De natuur is bedekt met een ochtendtapijt. Het voelt wat frisser aan. Uit de schoorstenen komt witte rook. De geur van verbrand hout. Talrijke spinnewebben zijn zichtbaar, alsof de natuur heeft getoverd. De spinnenwebben zijn echte kunstwerkjes, de kleine waterdruppels zijn net kristallenparels, ze reflecteren de ganse omgeving.

Mijn rugzak weegt wat zwaarder. Maria toverde deze morgen het één na het ander tevoorschijn: twee dozen maquereel, tonijn, gemengd fruit en een Boskoop appel uit eigen tuin. De braambessen staan op ooghoogte in massa naar me te lonken. Zou ik of niet. Aantrekkelijk. Ik bekijk de struik. Er werd niet aangesmuld. Ik kan het niet laten. Hmmm, verrukkelijk. Dank je moeder natuur.

Tien uur in de morgen. De dorpen zijn nog stil, alsof iedereen nog slaapt. Oostindische kers, het blad, steel en bloem, mijn portie antibiotica voor de dag. De zon probeert door het wolkendek te komen. Een postbode doet zijn ronde. De pluizen van de uitgebloeide distels kleven en elkaar van de vochtigheid. De witte bloemen van de Convolvulvus brengt een lichtpunt in de groene berm. In de tuinen, Dahlia, Phlox, Anemonen, Gladiolen. Vreemd, die ene dag regen van gisteren brengt me . . .

 

. . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s