Lier

Lier en zijn Zimmertoren

Lier en zijn Zimmertoren

17 juli 2015 – Nog voor mijn vertrek even tot bij de directeur met de zusters. Een foto.  De binnentuin. Met z’n vieren staan we naast elkaar.  Mijn sjaal waait voor een zuster. Mijn drinkfles die ergens in de weg hangt. Er wordt gelachen. ‘Klik’, vereeuwigd 🙂 . We nemen afscheid van elkaar.
Ik geniet van het ochtendlicht in de Kathedraal.  Na tien kilometers in een bebouwde kom mag ik genieten van het wandelen langs de Nete. Aan een bank hou ik rond de middag een pauze.  Het is warm, de wind is vandaag sterk aanwezig en zorgt gelukkig voor wat afkoeling. Ik doe mijn schoenen uit.  De kousen schuif ik over mijn wandelstokken.  Mijn maag knort. Mijn benen gespreid over de bank. Ik bekijk mijn hiel. Een dikke blaar vergezeld me al dertig dagen. Geen pijn, geen last.  Voor mij een mooi natuurgebied en ja, terug van …. Oh, ja waarom zou ik het niet terug in het licht plaatsen. …’Natuurpunt’. Ik vul mijn dagboek aan. De laatste dagen heb ik het gevoel dat ik weinig inspiratie heb. Het is wat het is 🙂 . Ik voel de zon op mijn huid. De lange grassen langs het water bewegen golvend mee met de wind.  Net een ‘Mexican Wave’. In de verte zijn de kerktorens van Lier zichtbaar. Wat is het fijn om Lier in te wandelen via de natuur en niet via industriezones. Een bezoekje aan het Begijnhof en de Zimmertoren. Op de markt een Sint Jacobskapel. Ik ga opzoek naar Zusters. Ik wordt van rechts naar links gestuurd. Naar kloosters waar al lang geen zusters meer zijn. Ik sta voor een blauwe poort. Op de muur ‘de Brug’. Een onaangenaam ontvangst triggerd een oud zeer. Ik probeer alles een plaats te geven en het gebeuren te laten voor wat het is.  Een bezoek aan de website bevestigd mijn denken en voelen. Onrustig val ik heel laat in slaap.

4 gedachtes over “Lier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s