Mechelen

image

16 juli 2015 – Ria brengt me met de wagen terug waar ik gisteren avond eindigde. Via het geboortehuis van Pater Damiaan, een museum die nu in restauratie is, ga ik verder richting Keerbergen. Ik wandel een lange tijd in een buurt waar de huizen en wagens me laten vermoeden dat dit een welstellende buurt is.  Een fietser. Oogcontact. “Goede dag”, zeg ik met een knikkend hoofdgebaar. Hmm,  het valt me op hoe terughoudend de mensen hier zijn.  Op de achtergrond auto”s. Wat mis ik de stilte.
In het centrum van Bonheiden ga ik langs het gemeentehuis. Een halte waar Christel werkt. Ik stap binnen en wordt er hartelijk onthaalt. Een koek en koffie. Ik dank de jarige van wie ik de koek kreeg. Na een bezoek aan het kleinste vertrek zet ik mijn stappen verder. Christel en ik omarmen elkaar als teken van dankbaarheid.  Twee mannen staan ons aan te kijken. “Meneer, wil je ook zo een knuffel van me”? Waarop de man ja antwoord.  Een knuffel volgt. “Dank je wel voor je ‘zijn’ Christel”, zeg ik terwijl ik de trappen naar beneden wandel. “Insgelijk”! Na nog eventjes wat huizen wandel ik een mooi stukje natuur in van Natuurpunt. Ik blijf iedere keer versteld staan van de mooie natuur waar ‘Natuurpunt’ aktief is. Wat doen ze dit schitterend! Ik wandel een stuk GR12 via het ‘Mechels Broek’ en het recreatiepark ‘De Nekker’ langs de wandeldijk van de Dijle. Op het einde net voor de brug naar het centrum van Mechelen. Een pop-up café. Ik wandel tussen de vele planten en kleurrijke attributen. Ik zet me bij aan een tafeltje. Een fijn gesprek met Esther. We zitten heel snel op dezelfde golflengte. Na een uur stap ik terug verder richting centrum. Wat heeft Mechelen mooie gebouwen.  Fijn ook om te zien dat steden zorg dragen voor hun patrimonium.  De stad voelt goed. Ik vraag aan mensen waar ik nog zusters kan vinden. Weinigen hebben er nog weet van. Iemand wijst me de weg richting het Diocesaan Centrum. Opzoek naar een deurbel. Zuster Mieke komt openen. Nadien ontmoet ik zuster Lieve en Emilia. Na het avondmaal en een fijn samen zijn met de zusters zoek ik mijn kamer op. Een douche ontspant mijn spieren. Ik lees nog even en ga slapen. 

Ijsje: €1,90

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s