Speels

Wachtebeke

Wachtebeke

23 juli 2015 – Heel ver hoor ik de stem van een klein meisje, Leontien. Zachtjes ontwaak ik uit een droom. Ik zie nog een beeld voor me. Het reanimeren van een piep kleine kikker waarbij ik zijn twee armpjes op en neer bewoog. Hmm, een prins een prinses! 🙂
Met de energie van het kind-zijn start ik deze nieuwe dag. Mijn rugzak voelt verderlicht. De speelsheid is voelbaar. Ergens langs het water in Moerbeke sta ik te praten met Danny. Het gesprek loopt vloeiend in elkaar.  Van energie, naar Vipassana, naar Willem Vermandere, naar ELW. Leunend over een deurtje delen we elkanders visie, ervaringen en gevoelens. Wat verder wandel ik via een dreef door en kom ik later langs velden en tussen lanen populieren.

Paard en koets komen in mijn richting. Een wederzijdse glimlach, een goede dag. De dazen vliegen om me heen. “Ahhrrr, laat me met rust”, roep ik hen toe. Hoe meer ik me erger, hoe vervelender ze worden. Ik zie het beeld van een paard voor me, voortdurend flapperen met de oren. De dazen komen telkens terug. Ik probeer het tegenovergestelde.  Geen ergernis, geen wegjagen. Ontspanning komt. Dazen verdwijnen. In de vroege namiddag kom ik aan in het Domein Puyenbrouck.  Een klimparcours. Het brengt me op een idee. Ik bel Tineke, een vriendin. Een uitgestrekte picknick. Laat in de namiddag probeer ik als een aapje te blijven  hangen in het klimparcours. Ik zeg wel proberen.  Hmm, ooit was er eens 😉 . Om achttien uur voel ik terug de kriebels om te stappen.  Samen met Tineke en Janus stap ik het domein verder in. Een uur later heb ik door dat we een rondje aan het wandelen zijn. “Hmm, ik denk dat ik toch zal meegaan naar Heusden voor een overnachting”. Janus, een natuurvriend, plukt nog wat Camille bloemen voor de thee. Mijn weg neemt een andere wending aan en eindigt in Heusden in plaats van Lochristi. Mijn rugzak werd vandaag gevuld met  deze mooie speelse, luchtige dag voor kinderen groot en klein 😉 .

Janus en Tineke

Janus en Tineke

2 gedachtes over “Speels

  1. Knappe foto van het paard 🙂
    En wat klimmen en hangen betreft, dat kon je vroeger hééél goed. Foto’s als bewijs 😉 🙂
    Petje af dat je jouw pad op zo’n mooie manier beleeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s