Peerdbos

Domein de Inslag - Brasschaat

Domein de Inslag – Brasschaat

19 juli 2015 – Tien uur. Recht voor mij een toog. 11 mannen. Voor hen twee glazen, één gevuld en één om straks te vullen. Ik vul mijn dagboek aan. Een man komt bij me aan tafel zitten. Mijn rugzak en schelp trok zijn aandacht. Een verhaal over Compostela volgde. Hij was pas terug. Al heel snel zag en hoor ik dat het verhaal niet klopt. Op zijn manier had hij de camino gedaan. Ik geef hem een briefje met een telefoonnummer en hoop van harte dat hij de juiste weg mag vinden.
Voor mij de brug van de autosnelweg. Het regent. Ik kijk rondom mij. Geen mens, geen huis. Ik voel me veilig. Ik neem een diepe ademteug. Mijn borstriem zit in de weg. “Jaaaa jaaaa jaaaa”, roep ik uit volle borst op de brug. Slijmen komen los, kokhalzen,  spuwen. Ik roep nogmaals tot ik hoor dat mijn stem vrijuit kan komen. Ik voel blijheid en verlossing. Een glimlach volgt. Met een rechte rug en een open borst wandel ik verder het Peerdbos in. Bevrijding! Via een brede weg sla ik rechts in tussen een haag en een omheining. De dikke haag en takken verplichten me voorover gebogen het pad te nemen en me zo smal mogelijk te maken. Eruit heb ik het gevoel dat ik door een ellenlang labyrint ben gewandeld en een nieuwe wereld ben ingestapt. Een totale rust.  Geen geluid van gemotoriseerde voertuigen. Frisheid van de morgen. De ochtendregen bracht zuurstof in de lucht. De natuur lost zijn zalige geuren. Ekster, kraai, en veel andere vogels vliegen in het rond. Af en toe is er een schuilhuis te zien. Ik besef plots dat de gebeurtenis van de voorbije dag mij eindelijk duidelijkheid komt brengen. De woorden krijgen eindelijk plaats in mijn gevoel. Door het herhalen in woorden van wat voor mij niet aangenaam voelde, plaatste ik me onbewust in het slachtofferschap. Terwijl ik dacht dat dit mij kon helpen, door het te delen. Eureka! Wat ben ik het gebeuren dankbaar, wat ben ik mijn hersenkronkels dankbaar 😉 en vooral wat ben ik blij mijn gevoel te mogen beleven en toe te laten. Leven! Van het Peerdbos in het Park van Brasschaat. Rechts van mij in de verte een paviljoen.  Een buizerd komt uit de bomen gevlogen over het grasplein. Blijheid komt over mij stromen. In de verte een man, voorovergebogen,  een wandelstok, een brilletje,  heupelende stap. Het geluid van een kinderstem op de achtergrond. De bewoonde wereld.

Ah, ja, just! Het weerbericht- na regen komt zonneschijn 😉

Domein 'De Uitlegger' - Brasschaat

Domein ‘De Uitlegger’ – Brasschaat

Drank : €4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s