Antwerpen

Annie

20 juli 2015 – Met de klank van de doedelzak mag ik deze morgen ontwaken bij Hugo en Rosiene. Na het ontbijt brengt Hugo me terug naar Kapellen. Een bezoek aan één van de achttien Sint Jacobskerken in Vlaanderen. Vooraan staat een vrouw de bloemen te schikken voor de vieringen deze week. “We zijn allemaal vrijwilligers die werken in de kerk”, vertelt Annie me. “Mag ik een foto van je nemen Annie”. “Ja hoor”, zegt ze fier.
Na de kerk neem ik afscheid van Hugo en zet ik verder koers via Antwerpen.  Na de prachtige natuurgebieden van gisteren waag ik me via het stedelijk gebied naar het centrum.  De wagengeluiden zijn terug sterk aanwezig,  vanaf de haven zijn ze gelukkige wat minder.

Ik weet de dokken via hangar 27 en het Mas te appreciëren.  De regen wisselt af en toe voor de zonneschijn. In de verte een boot die vertrekt. Het heeft een bijzondere gevoel te weten dat je via deze brede wateren verbonden bent met de grote zeeën. Na de wandeling heb in niet veel zin om de stad te trotseren.  Ik ga onmiddellijk richting de toeristische dienst waar ik een sleutel kan krijgen voor de pelgrimsherberg. Een kwartier nadien ontmoet ik er Luk die er Hospitaliero (iemand die de pelgrim opvangt) is. Het is een heel mooie herberg en de eerste in België waar ik weet van heb en waar ik zal verblijven. Dankzij Hugo die me deze morgen ontwaakte met de doedelzak, is deze herberg ontstaan.  Een heel verzorgde thuis voor de pelgrim. Ik mag hopen dat andere gemeenten op de Compostela weg hier een voorbeeld mogen nemen.
Een vriend komt me ’s avonds bezoeken en trakteert me op restaurant. Een goed stevig stuk vlees om terug op kracht te komen, ik hoor het mijn grootmoeder nog zeggen. Ene gaan drinken in de catacombes van ‘De Pelgrim’, weliswaar geen bier of wijn 😉 . Een goeie cappuccino. Dank je wel Philip.Het was een fijn weerzien.

Zicht op Antwerpen vanuit de haven

Zicht op Antwerpen vanuit de haven

Pelgrim herberg: €3,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s