Terug naar school

image

29 juni 2015 – Mijn rugzak laat ik even staan in het klooster.  Een bezoek aan de abdijkerk,  Onze Lieve Vrouw Hemelvaart.  Ik ga binnen.  Indrukwekkend.  Pff, ik sta perplex. Diepe inademing.  Uitblazen. Ik voel mijn borstkas openen. Ruimte.
Terug naar het klooster. Ik deel mijn ervaring van in de kerk met de Zuster. Mijn haren komen recht te staan op mijn armen. Mijn ogen worden nat. Zuster Jeannine wandelt eventjes mee en wijst me de weg. “God zegent en bewaart je”, spreekt ze me toe terwijl ze me een kruisteken op het voorhoofd geeft.
Felix Concordia.
Wat zwaarder bepakt verlaat ik Ninove.
Een klaargemaakte picknick 🙂 .
In Meerbeke wandel . . .

 

3 gedachtes over “Terug naar school

  1. Hey Jasmine,
    Sinds vrijdag in verlof, en vanavond eens de tijd genomen om je wedervaren te volgen, wij houden alvast mooie herinneringen over aan jou bezoek in Kester, groeten An

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s