fantAStival

image

10 juli 2015 – “Ambulance,  ambulance”, hoor ik plots in de stilte van de nacht. Ik slaap terug in. Uren later sta ik op. Ik laat de lucht in mij matje ontsnappen.  De rugzak wordt gevuld. Na een koffie ga ik op zoek naar eten. De eerste keer binnen het project. Angst doet me twijfelen.  Ik maak een klik in mijn hoofd. Ik stap een plaatselijke gekende supermarkt binnen. En ga op zoek naar iemand die me kan helpen. De eerste persoon, was de juiste. De eigenaar. Twintig minuten later kom ik naar buiten met een halve kilo klaargemaakte aardappelen,  broodjes,  hespeworst en twee gezonde drankjes. Aan het politie kantoor, een bankje. Tijd voor een ontbijt. Ik kies voor de aardappelen omwille van het niet koel kunnen bewaren.  Een drankje.  In Munsterbilzen,  het plantendorp ontmoet ik Mariette. Zittend op een laag plastiek bakje met een kussen erop gespannen. De opgeschoten Lobelia’s worden gekortwiekt. Een verjongingskuur in de hoop op een nieuw leven. Ik hou haar wat gezelschap en zij mij 🙂  .

image

Het Munsterbos inwandelend zie ik een eekhoorn. Wat zijn die diertjes speels, snel en alert! Telkens brengen ze me vreugde.
Ik lees eventjes een boodschap op mijn blog. Tranen in mijn ogen. Wat doet het deugd te weten dat ik via mijn verhalen andere mensen kan ontroeren. Ik laat even  mijn tranen vloeien. Al een paar dagen heb ik een latente hoofdpijn. Vocht, drukpunten, ontsteking… ? Ik drijf mijn vocht inname op en steek mijn camera in mijn tas ipv aan de nek. Ik wandel een lang stuk langs een ‘Monostort van Vliegassen’ en onder hoogspanning.  Ahggrr….hopelijk mag dit snel veranderen. Aan de Lourdesgrot van Wiemesmeer eet ik de rest van de aardappelen op en eet ik wat hespeworst.  Dit doet me terug denken aan mijn kindertijd en de picknick van op schoolreis. Het is hier stil en weg van de drukte van de horeca zaak aan de andere kant van de straat.  Aan de kerk van Wiemesmeer trakteer ik me op een koffie. Al heel snel zit ik met twee dames te praten.  Een gezellige babbel met fijne mensen. Later besef ik dat ik zelf hun naam niet weet (FB hielp mij hierbij, Marleen en Gerda 😉 ). Een lange asfaltweg in een bos neemt me mee tot bijna in het centrum van As. De asfalt doet mijn voeten geen deugd. Uit het bos trotseer ik de warmte,  auto geluiden en de drukte op de baan.  In het St. Aldegondiskerkje zoek ik verfrissing op. De kerk wordt vandaag gebruikt voor het FantAStival, een ecologisch familiaal festival voor jong en oud. Als een lopend vuurtje gaat het de ronde dat er een pelgrim aanwezig is. Ik wordt voorgesteld aan de één en de andere.  Er wordt gezocht naar een oplossing voor een overnachting.  Paula en nog mensen van de organisatie stellen me de Pastorie voor. Een woonst waar ik al altijd van heb gedroomd. Ik geniet van de nieuwe ontmoetingen.  Het jeugdig spektakel van Clown Pierke. De spontane glimlach van een klein meisje en het prachtig muziek van de ‘Marble Sounds’.

Koffie: €2

image

2 gedachtes over “fantAStival

  1. Toen ik op mijn ‘tour’ was, had ik het, sommige momenten heel moeilijk qua emoties. Ik liet mij niet gaan en trok mij op aan de mooie momenten en sprokkelde de positieve energie op. Jasmine, laat je tranen maar gaan, het is misschien van blijdschap en voldoening. Sterkte meisje.
    Mooie foto’s trouwens.
    Peter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s